Kad prođu praznici, ostaje još puno do kraja meseca, a vi ste se već istrošili, u svakom pogledu. Malo se osećate kao izduvan balon, malo kao da ste predugo mamurni, malo ste se olenjili i zasitili, a kao da se niste dovoljno odmorili. Januarski sindrom osećanja ispražnjenosti posle praznika možete da prevaziđete svakodnevnim malim taktikama, koje treba da sprovodite do kraja meseca. A i ako ih usvojite kao uobičajen način ponašanja, bićete zadovoljniji i radosniji.

Smešite se svima koji vam idu u susret i prolaze pored vas. Kad uhvatite nečiji pogled ili izazovete osmeh, recite „zdravo“, klimnite glavom – pozdravite osobu koja vam uzvraća osmeh, iako je ne poznajete. Ovo je zabavno, jer uvećava količinu radosti – osoba kojoj se osmehujete, a koja vam uzvrati pogled ne može da se i sama ne osmehne, ili nekako odreaguje, a po neko će vam i sasvim srdačno uzvratiti pozdrav.

Pričajte lepo o ljudima koji nisu prisutni. Drugim rečima nemojte ogovarati odsutne. Osujetite ogovaranje koje je možda počelo i to ne samo tako što nećete učestvovati ili što ćete prekoreti druge što ogovaraju, nego baš tako što ćete reći nešto dobro i pozitivno o onome koga drugi ogovaraju, pa makar i vrlo diskretno.

man4 Kako da zadržite praznični duh tokom celog meseca
Comments