Veliki skokovi u životu, dramatični obrti i promene se dešavaju ponekad, često kroz neku tragediju, kroz nešto što vam život nameće, kroz koncept borbe koju prihvatate, da biste opstali. Ali kad se usidrite u udobnosti, bez izazova i bez motiva da nešto promenite, kad ne morate da se borite, odnosno, kad vaša borba postane uobičajen, rutinski način života, onda je potrebna disciplina, volja i snaga da nešto promenite. Jer promenu niko ne želi i ne praktikuje je ako ne mora. Obično sabotiramo svoje korake ka promeni, jer nas navika i ustaljenost vuku snagom magneta, koji teži da nas prikuje u mestu. Ako ste neodređeno nezadovoljni i prazni, iako vaš život ide ustaljenim tokom, koji nije loš, ali vas ne vodi ka uspehu, koji ste možda i zaboravili da priželjkujete, potrebno je da osmislite strategiju promene i da je sprovedete korak po korak.

Mentalno prevaspitavanje3 Mentalno prevaspitavanje: Kako da promenite svoj život korak po korak?

Napravite listu željenih promena

Često svako mentalno prevaspitavanje počinje sa listom – pravljenje popisa je način da realno sagledamo šta je ono što želimo. Sastavite listu promena koje želite da ostvarite u svom životu i odaberite sa liste jednu stvar, za koju procenjujete da će vam najlakše i najbrže ići.

Odredite rok za postizanje cilja

Kad ste odabrali na čemu ćete raditi, postavite cilj i odredite rok. Za tri meseca možete da postignete dobru kondiciju, za šest možete pronaći honorarni posao koji će vam povećati prihode, za godinu možete uštedeti novac za željeno putovanje. Zapišite i to, precizno. Recimo: “do 30. Avgusta 2017. povećaću svoje prihode za 200 evra mesečno.” To je afirmacija, koja sadrži energiju vaše namere i pravi mentalnu prečicu do prihvatanja ideje da je to zaista moguće i sasvim realno.

Comments