Retko koji muškarac zna da želi dete, a retki su i oni koji žele brak. Ali neka osećanja u životu nećete iskusiti ako ne stupite u brak i ne dobijete dete. Životni vek i porodične veze, trebalo bi da vam donesu iskustva i osećanja, koja vam drugi uzalud opisuju – nemate pojma šta je u tome tako značajno i uzbudljivo, dok ih ne proživite.

Ono kad rešite da je zaprosite i ona pristane

Možda ste vi moderan i nekonvencionalan par, pa ste se dogovorili da se uzmete, razmatrajući taj potez kao što bi razmatrali pripreme za zajedničko putovanje. To je nastavak vaše veze, oduvek ste oboje i znali da ćete se uzeti i šta sad tu ima da se glumata, nije to ništa posebno. Ali jeste. Čak i ako ste se sporazumeli da ćete se venčati, ukoliko je ipak ceremonijalno zaprosite (izmislite sopstvenu ceremoniju), oboje ćete se rado sećati tog trenutka. Možda vam je potrebno da venčanje bude nešto obično, da se ne biste osećali kao da vam se čitav život menja i preispitivali se koliko ste u stvari spremni, ali kad sve počne da se dešava – ma koliko pojednostavljeno – tremu nećete izbeći. Zato je zaprosite na neki originalan način, koji će imati smisla samo za vas dvoje i sačuvajte u srcu jedinstvenu uspomenu.

brak Porodična osećanja koja TREBA da iskusite u životu

Poljubac pred oltarom

Ili pred zapisničkim stolom kod matičara – svejedno koliko je ceremonija svečana, crkvena ili svetovna, tada ćete svoju devojku prvi put poljubiti kao svoju suprugu. Možda ćete se zbuniti i spetljati i krenuti da joj čestitate – to se dešava, obratite pažnju, pa nemojte svojoj supruzi pružiti ruku u poljubiti je tri puta u obraze. Ovo je momenat da je poljubite ljubavnički, kao da ste potpuno sami i da joj tim poljupcem pokažete da ste radosni, da se među vama ništa nije promenilo, odnosno, da se desila promena na bolje. Koliko god se spetljali ili vladali situacijom, poljubac kojim ste obeležili početak braka, izazvaće u vama osećanja koja nećete zaboraviti.

Comments