Nedavno je na portalu “Nedeljnika” objavljena anketa sa poznatim ličnostima o tome šta je “srpski san” za razliku, ili po ugledu na opštepoznati pojam “američkog sna”.

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/veliko-pitanje-sta-je-srpski-san/

Ispitanici su se većinom složili da je srpski san, čežnja za normalnim životom, san o materijalnoj stabilnosti, koja će nam omogućiti da se malo opustimo i živimo kao sav normalan svet.

Srbija Zemlja vaših NAJLUĐIH snova Srbija: Zemlja vaših NAJLUĐIH snova

Pojam normalnosti za pametnog pojedinca predstavlja predrasudu, nešto o čemu se može filozofirati i diskutovati i koji možemo odbaciti zbog kulturoloških, individualnih, rasnih i svih ostalih razlika među ljudima, ali u suštini, svi znamo šta on podrazumeva. Normalan život je kad svojim radom sebi možeš da obezbediš ne samo egzistenciju, nego i putovanja i zadovoljavanje specifičnih interesovanja, kad ne moraš da brineš o tome da li ćeš sutra imati nešto u frižideru, već možeš da planiraš i sprovedeš i krečenje i renoviranje kuhinje i kupovinu garderobe i obuće i odlazak na letovanje – bez dužničkog ropstva i bez odricanja. Normalan život u Srbiji ima samo manji broj ljudi, dok većina o njemu mašta.

Comments