Imate krug prijatelja još iz osnovne ili srednje škole, sa kojima ste odrastali i sticali sva ona sramna, uvrnuta i urnebesna prva iskustva – neke stvari će vas vezivati do kraja života, koliko god da vas je u međuvremenu život razvdojio. Ali kad u svojim tridesetim upoznate zanimljive ljude sa kojima želite da ostvarite prijateljstvo, nisu vam potrebne godine zajedničkih iskustava da ga ostvarite na najbolji način.

Imate mnogo više zajedničkog sa nekim koga srećete svakog dana na poslu, nego sa prijateljima sa kojima ste se opijali pre deset godina. U tridesetima, ni vaši prijatelji ni vi niste više oni isti ljudi, a novi prijatelji vam to potvrđuju – oni vas ne vraćaju u prošlost, nego vas usmeravaju ka budućnosti.

Zašto su prijateljstva koja steknete u tridesetim najbolja Zašto su prijateljstva koja steknete u tridesetim najbolja?

Nemate vremena za gluposti, a nemaju ga ni vaši vršnjaci vredni pažnje. Vreme koje provodite sa prijateljima, vreme za sebe i za zabavu je ograničeno i ne želite da ga protraćite u napornom društvu. Više vam ne pada na pamet da pravite prostor za prijatelje koji vas izluđuju, nego želite da se družite samo sa onima koji vas oplemenjuju. Vrlo lako ćete prepoznati novog prijatelja koji isto tako misli i oseća.

Comments