Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

1/2

Muškarcima je potrebno da budu zaštitnici, a nekako im to baš slabo ide – sudeći prema ženskim primedbama. Sve je u redu dok ostaju u domenu “niko ne sme da te pipne” pomeranja nameštaja i istovarivanja uglja. Ali kad se radi o tome kako se žene osećaju pored svojih muškaraca, uglavnom svaka ima neku primedbu na kvalitet emotivne ishrane. Mnoge žene su na emotivnoj dijeti, iščekujući trenutke pažnje, divljenja, brige, zaštite – onakve kakva njima treba, a ne kako to muškarci zamišljaju. Neće se pojaviti zmaj i odneti tvoju gospu ako ne skakućeš oko nje vitlajući mačem, ili je, još bolje, ne zatvoriš u utvrđenu kulu, ali postaće nesrećna ako joj ne govoriš da je najlepša i najprivlačnija žena koju poznaješ i najdivnije ljudsko biće koje si ikada sreo.

Ako je voliš, ne dozvoli da joj ikada nedostaje tvoja nežnost i pažnja, tvoja briga za to kako se ona oseća i šta ti možeš da učiniš da se oseća (još) bolje.

Primećuj – gledaj i vidi, jer žena želi da zna da je gledaš i da ti se sviđa ono što vidiš. Prokomentariši njenu garderobu (ne moraš da budeš modni stručnjak za to, dovoljno je da kađeš kako ti se baš sviđa kako joj stojii ta haljina, ili kako je to baš u njenom stilu), pohvali mekoću njene kose i primeti da li je malo promenila frizuru i boju – pre nego što te pita da li nešto primećuješ. Ne dozvoli joj da traži kompliment – preduhitri je uvek.

Ako je voliš, pokazaćeš joj rečima i delom da ti je najvažnija u životu – na prvom mestu u tvojim mislima, tvom srcu i u tvojim plnanovima. Jer tako ćeš stvarno biti njen vitez i zaštitnik, njen čovek na koga može da se osloni, kome veruje, koji je poznaje i razume.

Ako je voliš, nećeš joj reći da bi trebalo da nauči da kuva kao tvoja mama, ili da se oblači malo izazovnije kao ona komšinica, ili da sredi kosu u stilu tvoje omiljene glumice. Nećeš gledati i komentarisati druge žene u njenom prisustvu i nećeš je upoređivati sa drugim ženama. Vidiš, to je nešto što bi trebalo da znaš, a da ne moraš pre toga negde da čuješ ili pročitaš, trebalo bi da to shvataš, ako stvarno voliš žene, ako ti je zanimljiva ženska priroda i naročito ako pokušavaš da razumeš onu do koje ti je stalo. Ovakvi tekstovi postoje zato što postoji mnogo muškaraca koji ne znaju osnovno i koji nisu zainteresovani ni da nauče – koji prosto ne vole žene, a uopšte i ne razmišljaju o tome i nikada ne bi to ni priznali, da neko slučajno ne posumnja u njihovu seksualnu orijentaciju. Ali, sa seksualnom privlačnošću je sve u redu – oni žele seks sa ženama, ali ih inače žene ne zanimaju kao osobe i ljudska bića i nisu u stanju da sa njima ostvare bliskost. Možda si ti normalan muškarac, pa ti je ovo čudno, ali čudio bi se još više kad bi znao koliko je onih čija bi početna dijagnoza mogla da bude “ženomrzac” a ko zna dokle bi se stiglo dubljim istraživanjem i opsežnijom analizom.

Wannabe TV

Editors choice