Kad za neko žensko čeljade kažu da je mnogo osetljivo, to upućuje na neku dijagnozu. Verovatno je labilna, a samo iz pristojnosti ispred osetljiva ne koriste prefiks jadna. Osetljivost je osetljiv pojam, a kad se koristi u opisu muškarca, uf, pa ne koristi se u opisu muškarca. Seka perse su osetljive, pederi su osetljivi, mamini sinovi su osetljivi. Muškarci nisu osetljivi. U najgorem slučaju oni su nežni i brižni.

0176 Bobanove dijagnoze: Osetljiv muškarac

Ali mi možda pogrešno procenjujemo osetljivost i pogrešno tumačimo taj pojam, jer smo preosetljivi na mogućnost da ispadnemo sisice u očima drugih muškaraca. Žene drugačije vrednuju osetljivost. A kad se malo udubite u analizu, ispada da osetljivost uopšte nije neka kuga, nego nešto skroz drugo.

Ženski svet visoko ceni osetljivost i saosećajnost. Prvo bez drugog obična je samoživost. Možete vi biti koliko god hoćete osetljivi na sopstvena stanja, osećanja i potrebe, ali ako niste isto toliko, ili više senzibilsani za njena, običan ste sebični gad.

One jesu u pravu.

A mi smo razmaženi i sebični, uglavnom.

Sad, možemo da okrivimo naše majke, što su nam postavile standarde tetošeći nas i tešeći, ispunjavajući nam želje i brinući se o tome da budemo srećni i zadovoljni.

Kevin standard je do jaja, jer je potpuno po mojoj meri i ja ne tražim ništa više preko toga. Ali to je istovremeno zlatan kavez, u kom možemo da se baškarimo u sopstvenim go…, u sopstvenoj razmaženosti, dokle god ima ko da čisti za nama.

0177 Bobanove dijagnoze: Osetljiv muškarac

Keva me je pokvarila, brate, baš kao i tebe. Ali to nije ni razlog ni opravdanje da ostanem pokvaren. Tebi jeste? Okej ti je da ne izlaziš iz kaveza i ne podižeš sopstvene standarde, zarad samopoštovanja i samopouzdanja? I zarad odgovornosti za evoluciju, čoveče!

Jer pazi, sutra će neka tvoja devojka, koja te jebeno poštuje zbog toga što si osetljiv muškarac, svestan i prisutan, uključen u sve tokove odnosa, brižan i human, postati tvoja gospođa, koja će postati majka tvog sina.

A? Vidiš na šta ciljam?

Hoćeš li joj dozvoliti da od njega napravi truta, razmaženka, sebičnjaka, koji samo uzima sve što mu se da i sve što može da zgrabi, jer je centar maminog univerzuma, a zaljubljena mama je otrov za sve ono što muškarca čini muškarcem?

Ili ćeš zadržati uključen, budan i živ odnos sa svojom ženom i izgradićeš takav i sa svojim sinom, koji će porasti kao jedan od nove generacije samosvesnih, osetljivih i saosećajnih muškaraca, koga osećanja ne ljute i ne vezuju u čvor, nego se sa njima oseća lagodno i normalno, kakva god da su?

0178 Bobanove dijagnoze: Osetljiv muškarac

Ženama se nešto desi kad rode sinove i vrlo je verovatno da će i tvoja gospođa napraviti zlatan kavez za svog sinčića. Tvoj posao je da je ometeš u tome, a to nećeš uspeti ako ne dostigneš najviše standarde osetljivosti i saosećajnosti.

Boban Boban

Comments