Recimo ovako:

“Šta si mislila za večeras, dušo?”

“Ako si hteo da ideš na preferans sa onim narkomanima i da mi se vratiš naduvan i opustošiš pola frižidera, zajebi. Večeras ostaješ sa mnom, a možeš i da ispečeš onu tvoju pitu od svačega, ostalo mi krompira od juče, a i onaj praziluk treba da se potroši. Možemo da igramo remi, nismo odavno. Nećemo u pare, da te ne oderem kao prošli put.”

0221 Bobanovi strahovi: One nam čitaju misli

Dođavola! Kako je mogla da zna?! A samo sam je pitao šta je mislila za večeras. I naravno, kao svako muško koje drži do svog stava, rekao sam:

“Super ideja! Daj da ispohujem taj remi i da te odvalim od praziluka.”
“Neće biti seksa, dobila sam.”

Pu, mamicu joj veštičju! Pa ništa nisam rek’o! Ali verovatno su moji izrazi lica za nju isto što i bukvar za doktora nauka, jer je odmah zatim kazala:

“Čitam ti misli, Bobane.”

I tako se nasmešila zlokobno i nadmoćno i oči su joj zasijale nekako onako, ma smrz’o sam se. Baktao sam se dva sata u kuhinji da se smirim. Čak sam i sudove oprao. A onda mi je zazvonio telefon, a ona je doviknula ni ne prekidajući pažljivo mazanje noktiju na nogama:

“Nemoj slučajno da si pozvao Lazu na pitu.”

“Ma jok bre, Lazo, nešto mi nije dobro, zeza me stomak, aj’ lepo se provedite. Ne znam, čućemo se.”

“Ne planiraj ništa za sutra, Bobane, idemo kod Dace na žurku, njenom Žući je rođendan.”

Pa jebote, aman, ženo! Em lažem ortaka zbog tebe, em mi ubi nadu za svaki provod do kraja nedelje, em imaš mecu, em moram d’idem mački na rođendan!

Sve sam to promrmljao sebi u bradu, ali bilo je isto kao i da sam vikao. Ne zato što me čula, naravno, nego zato što mi je pročitala misli. Mogla je i sa usana da mi ih pročita, ali bila je u drugoj sobi.

“Nije lepo što lažeš prijatelja, Bobo srce. A ako misliš da si to uradio zbog mene, nemoj da tripuješ. Lakše ti je da slažeš, nego da te zezaju da si papuča.”

Glava me zabolela, a ona je bila sva ljubazna i htela je da me izmasira. Kuš, pa da mi implantiraš neki program, da uspostaviš totalnu kontrolu! Nema veze što ne znaš ništa o programima i implantaciji.

Važno je da rade.

Boban Boban

Comments