Vi ste moderan muškarac. Što ne znači da ste naučili da poštujete ženu sa kojom nešto imate, ili da negujete odnos, tj. da se obavezno javljate i odgovarate na poruke, da je nikad ne ispaljujete i na vreme obaveštavate ako vam je nešto iskrslo, da joj ne pokazujete da je na poslednjem mestu u vašem životu i da je svaki vaš i najsmešniji i najtupaviji drugar za pijanku važniji od nje, ili da je zovete kad idete na utakmicu, makar kurtoazno. Ne, civilizovanost vas ne obavezuje da se korigujete, ma kakvi! Ali zato ste dužni da dozvolite devojci, tojest, ženskoj osobi sa kojom nešto imate, da se ponaša isto kao vi. Fer plej, to je ono što razume svaki civilizovan muškarac. Ne ljuti se čoveče. Dakle, ona je sasvim komotna i nema šta da drami oko uvažavanja i bliskosti ako sme.

Da se ceo dan ne javi i ne odgovori na poruke

I posle vam kaže kako je bila u gužvi i uopšte nije ni proveravala telefon, iako je zvonio dvesta puta, nije ga čula, jer je ostavila tašnu negde na sigurnom, ili je bilo bučno i uopšte nije čula, ili je isključila zvuk jer je bila na poslovnom sastanku, pa je zaboravila da ga uključi. A kad je došla kući, jedva je čekala da se istušira i da legne i tek kad je htela da podesi alarm, videla je da ste zvali i slali poruke. Pa što tad nije odgovorila? Pa bilo je kasno. Ali videli biste poruku ujutru, pa ne biste brinuli. Gluposti, nemate razloga da brinete, šta vam je, da niste ljubomorni?! Svašta! Naravno da je mislila na vas. Ceo dan. Nego eto, prosto nije stigla da se javi.

Da se negde zapije i zaboravi na vaš dogovor

“Auuu, ljubavi, pa malo sam popila, hehe, evo pozdravljaju te Jeca i Rale, eee, kako koji Rale, pa Jecin, eee, evo ‘oće Rale da priča s tobom…” i onda slušate razvaljenog Raleta kako vam objašnjava kako su oni u nekoj kafani i da ništa ne treba da se brinete i ljutite na nju, jer su je on i Jeca nagovorili, doš’o mu burazer sa broda, “pun k’o brod, kontaš ortak, hehe” pa eto krenuli još od popodne da piju i zapili se malo, ništa ti nema da brineš, burazer će da je doveze kući. Kako li će tako pijan da je vozi i čijoj kući?! Ma hajde, ne primate se valjda na pijana bulažnjenja. Suviše su razvaljeni da bi se desilo bilo šta seksualno. Mada, prošli put kad ste se vi ono zapili…ne, ne, ne dajte mislima da vas proganjaju.

telefon Koliko ste civilizovani u vezi: Pet stvari koje ona sme
Comments