Nema tužnijeg, frustriranijeg i nesrećnijeg para, od žene gušiteljke, koja nema potpunu svest o tome šta joj to toliko nedostaje i u čemu je pravi problem i diskonektovanog muškarca, koji učvršćuje svoje bedeme odbrane i povlači se na svakom koraku, doživljavajući preplavljujuću partnerku kao neprijatelja. A opet, ogroman broj parova doživljava baš ovo, u manjoj ili većoj meri. Jer, potreba za povezivanjem bukti u svakoj ženi i preti da od nje stvori preplavljujuću, napornu i zahtevnu partnerku ako nije vitalno zadovoljena, a sindrom diskonekcije ledi svako muško srce u tanjem ili debljem sloju.
Šta ona hoće od vas? Njoj nije dovoljno vaše fizičko prisustvo, ni korektno odrađivanje zadataka zajedništva. Ona želi da oseća da među vama stalno postoji veza, emotivna i psihološka, umesto da nešto od te veze oseća samo kroz seks. Na neki način, ona želi da stalno vodite ljubav.

par20 Da li bolujete od muškog sindroma diskonekcije i zašto je potrebno da se izlečite

Da li vam ovo deluje uvrnuto? Iscrpljujuće i nedostižno? Ali to samo znači da stalno budete otvoreni. Da izražavate osećanja. Ne samo pozitivna osećanja, nego bilo kakva osećanja. Strah, strepnju, zbunjenost, osujećenost, ljutnju, tugu, malodušnost. Ona želi da zna kako se osećate, da bi mogla da vas razume. To je vrlo jednostavan i zdrav zahtev, ali to znači da najpre vi sami morate znate kako se osećate i šta mislite, da biste to mogli da podelite sa njom. Ona ne pokušava da uspostavi kontrolu nad vama i da vam uzme dušu, nego da se poveže. Da vas oseća. Aktivno mentalno i emotivno vođenje ljubavi je upravo to – da stalno osećate partnera.

Comments