Manipulacija je jednako svojstvena i muškarcima i ženama, u svim životnim aspektima, iako su žene ozloglašene kao manipulatorke. I to je verovatno zbog raznih taktičkih poteza u krevetu, koji zaista jesu svojstveni mnogim (ne svim) ženama. Ali i ona koja je najneposrednija i ume da uživa u seksu i uvek je spremna, kao i ti, biće ponekad naprosto smorena i želeće da se taj čin malo brže okonča. I pri tom ti neće reći „hajde svrši već jednom“ jer je svesna da ćeš se uvrediti, blokirati, izgubiti erekciju i da ćete se ljuto posvađati, umesto da slatko završite bez mnogo odugovlačenja. Nego će te podstaći rečima i uzdasima, da bi ti stavila do znanja koliko je uzbuđena, svesna da to tebe uzbuđuje i brže te dovodi do orgazma.

Zvuci, odnosno glasovi za vreme seksa, definitivno su veoma uzbudljivi i tvoja partnerka takođe voli da čuje tebe, kao što ti voliš da čuješ nju. Ti glasovi se inače nazivaju kopulaciona vokalizacija i dele se na dve grupe. U prvu grupu spadaju reči instrukcije koje upućujemo jedno drugom za vreme seksa „brže“ „tako“ „jače“ „uspori“ „daj sad“ a u drugu zvuci koji nisu verbalizovani – uzdasi, ječanje, ubrzano disanje, dahtanje, vikanje i vrištanje. Dok na početku odnosa možemo da izgovaramo i čitave rečenice, pri vrhuncu gotovo da nismo u stanju da oblikujemo reč i obično svoje uzbuđenje i doživljavanje vrhunca izražavamo zvucima.

Seks je mnogo uzbudljiviji kad smo slobodni da budemo glasni koliko hoćemo, mada se ponekad dodatni podsticaj nalazi i u prigušivanju glasova, ako se seks odvija na nekom mestu gde možemo da budemo otkriveni, ili ne treba da uznemirimo druge. Ali definitivno smo svi svesni uzbudljivosti zvukova, odnosno kopulacione vokalizacije i žene su ponekad spremne da je iskoriste kako bi ubrzale završetak seksualnog čina.

Comments