Šta mislite o crvenokosim ženama? Upravo od vašeg odgovora na ovo pitanje zavisi i to da li podržavate džindžerizam, ili ne. I sad vam je verovatno dosta ponavljanja ove reči koja “lomi” jezik, a da vam još uvek nije jasno o čemu se radi. E pa ovako, džindžerizam ili džindžerofobija se najprostije mogu objasniti kao predrasude prema ljudima crvene boje kose.

Ova pojava vuče poreklo još iz davnih vremena, gde su ljudi “sa vatrom u kosi” uvek dovođeni u blisku vezu sa đavolom, a njihovo ponašanje je bilo poročno, bludno i nepoželjno u svakom slučaju.

Predrasude su naročito izražene u onim zemljama koje imaju veći broj crvenokosih, kao što su Engleska i Škotska, u kojima postoji nadimak “carrot-top” (šargarepoglava).

Međutim, pojava nekih savremenih lepotica bakarne boje kose, prilično je promenila mišljenje o riđokosima. Neke od njih su svrstane u najlepše žene sveta, a neke, poput glumice Lindzi Lohan, su posle višegodišnjeg prekrivanja riđih vlasi blanšom, odlučile da vrate svoju prirodnu boju.

O sve većoj popularnosti riđokosih, svedoči i postojanje Fejsbuk grupe “Redheads“, koja ima preko 240 hiljada članova. Takođe, godišnji festival riđokosih, koji se održava u Holandiji, nikad nije bio popularniji, kao u poslednje tri godine.

Predstavljamo vam nekoliko čuvenih riđokosih lepotica, koje zrače seksepilom, a istovremeno im svetao ten sa sitnim pegicama daje dozu sofisticiranosti. A vi razmislite još jednom, ako ste imali predrasude na ovu temu!

Rita Hejvort

rita hayworth Da li patite od džindžerofobije?

Kristina Hendriks

kristina1 Da li patite od džindžerofobije?

Marša Kros

marsa kros  Da li patite od džindžerofobije?

Nikol Kidman

Nikol Kidman1 Da li patite od džindžerofobije?

Debra Mesing

Debra Messing1 Da li patite od džindžerofobije?

Olivera Denčić

Comments