Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Da li se veza i nezavisnost  uzajamno isključuju?

Da li se veza i nezavisnost uzajamno isključuju?

1/3

Jedan od najvećih muških strahova je da ćete u vezi izgubiti svoju slobodu, postati podređeni partnerki, papučari, koji samo slušaju i ispunjavaju njene želje. Strah uzrokuje otpor koji vas ometa da uspostavite zdravu vezu, jer budući preosetljivi na svoju nezavisnost, doživljavate kao kontrolu i sputavanje ono što je vitalan deo veze. Boreći se da sačuvate slobodu, postajete sebični, inatite se i opirete normalnoj povezanosti i prisnosti, opirete se posvećenosti i umesto zadovoljstva i opuštenosti, gomilate ogorčenje i bes.

par5 Da li se veza i nezavisnost  uzajamno isključuju?

Na početku veze preovlađuje osećaj da ste pronašli osobu koja vam odgovara, svoju drugu polovinu koja vas upotpunjuje, pruža vam sigurnost da ste voljeni i prihvaćeni, a kasnije, kad se veza ustali, počinje period preispitavanja. Postaje vam tesno i neudobno i počinjete da se pitate da li vi to gubite sebe, da li ste se utopili u vezu i više niste ona osoba koja volite da budete i kuda to vodi? Potpunom gubitku individualnosti? Zameni JA sa MI? To su zastrašujuća pitanja i vaš nagona za očuvanjem individualnosti vam signalizira opasnost. Razum vam govori da preterujete, da ne treba da izgubite ono što imate, ali strah vam govori da se distancirate i povratite svoju nezavisnost.

Kad nastane ovakva kriza, posežete za demonstracijom slobode na najbanalnije načine – propuštate da se javite, ne poštujete dogovore, zahtevate više vremena za sebe i izlaske sa ortacima, upuštate se u avanture. Potrebno vam je da dokažete sebi da i dalje možete da radite šta hoćete, kako hoćete i kad hoćete, iako ste u vezi.

Wannabe TV

Editors choice