Poštovanje privatnosti i ličnog prostora je odlika zrelosti

Zreo muškarac ne uznemirava ženu podozrivošću, sumnjama, ljubomorom, jer svako nepoštovanje privatnosti i ličnog prostora proizilazi iz nepoverenja i nedostatka ispravnog stava o ličnim granicama.

Suočavanje sa teškoćama

Potiskivanje problema, kao i bilo koji način dramatične reakcije, tipičan je za pubertetlije. Zreo muškarac identifikuje problem i traži način da ga reši. U vezi, to znači da partnerka može da mu se poveri i da dobije razumevanje i podršku, a verovatno i dobar savet iz njegove prakse. Još preciznije, ako ona zatrudni, zreo muškarac neće kao prvo pitati “da li si sigurna da je moje” nego će reći “dobro, šta ćemo da radimo” i preuzeće deo tereta odlučivanja na sebe.

Nezrelo je smatrati emocije slabošću

Ovo je velika muška muka – sa emocijama i prilično zreli muškarci teško izlaze na kraj. Prihvatati ih, priznavati njihovu važnost i prepuštati im se, a ipak ih smatrati slabošću, raspeće je koje zreli muškarci nose u svom srcu. Jer poznaju slabost ljutnje i besa, a znaju i kako se njihovim mekim srcem lako može manipulisati. Muškarci su uvek pozvani da budu jači, čvršći, stabilniji i razumniji nego što jesu i da drže pod kontrolom to kako se stvarno osećaju.

Joel Meacock 2017 Harrods Magazine 003 Da li si dovoljno zreo za vezu?
Comments