Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Devojke

Da li si ok sa tim da tvoja devojka zarađuje više od tebe?

1/2

Zamisli ovako: ideš na dejtove sa osobom koja ti se baš dopada, pričate o svemu i svačemu, nastavljate da se viđate, čak misliš i da počinješ da se zaljubljuješ u nju. Onda se nekako prirodno, potegne i pitanje plate. I onda saznaš da ona zarađuje više od tebe, mnogo više od tebe. Da li bi ti do bio deal breaker?

Da li bi ti bilo krivo da odjednom tvoja devojka dobije veliku povišicu i počne da zarađuje više, ili bi se osetio ugroženim? Na našem podneblju se nekako podrazumeva da će muškarac zarađivati više, što je ranije bilo tačno i realno. Danas se ta slika menja, jer žene sada rade poslove koji su dobro plaćeni (iako u proseku imaju manje plate), ali opet se nekako podrazumeva da muškarac zarađuje više od žene.

Očigledno je da je cela ta priča počela odatle što su žene radile manje plaćene poslove, ako su uopšte i radile. A muškarci su bili ti koji su izdržavali celu porodicu. Posao žene je bio da brine o mužu, deci, kući. Stvari su se promenile, ali pojedinim muškarcima i dalje nije ok što žene zarađuju više od njih. Da li to znači da su ti muškarci zadržali starinska ubeđenja ili da im ljubav ipak nije najbitnija, već je to moć?

Novac je upravo to, moć. Žena koja je zaposlena i dobro zarađuje ima mogućnost da sasvim samostalno određuje svoj život. Naravno, i muškarac. U tom smislu novac je sloboda. Zato, ako vam se ne dopada ako ona zarađuje više – razmislite da li vam se, u stvari, ne dopada njena sloboda. I zašto uopšte njena plata vas ugrožava? Da li ugrožava vašu muškost? Da li vam je ego toliko osetljiv da zavisi od plate?

Wannabe TV

Editors choice