Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Da li ste SPREMNI za izazove otvorene veze?

Da li ste SPREMNI za izazove otvorene veze?

1/2

Otvorena ili slobodna veza, praktično znači da gajite partnerski odnos i ulažete u njega najbolje što imate, uz sporazum o slobodi da imate i druge seksualne partnere. Postoje parovi koji ovako funkcionišu i sasvim su zadovoljni u svojoj vezi. Za ovakvu vezu je potrebno mnogo poštenja i hrabrosti, jer ako je veza otvorena sa vaše strane, tu slobodu onda ima i vaša partnerka. Mnogi muškarci nisu spremni da svojoj partnerki dozvole ono što dozvoljavaju sebi i onda žive u laži i prevari, nastojeći da sačuvaju odnos do koga im je stalo i da obezbede vernost svoje partnerke. Sebično? Ili samo nepošteno? Može li vaš ego da podnese izazove otvorene veze?

Monogamija nije za vas

Ne možete da budete verni, seksualno vezani samo za jednu partnerku, dok u svemu ostalom iskazujete partnersku privrženost. Ali, možda se i vaša partnerka isto tako oseća i možda sebi uskraćuje puno zadovoljenje svoje prirode, pristajući na stege monogamije. Možda oboje prećutno jedno drugom dozvoljavate izlete, praveći se da ništa o tome ne znate, jer je suočavanje zahtevno i neprijatno. Ali ako oboje utvrdite da monogamija nije izbor ni za jednog od vas, jedino je pošteno da utvrdite neka pravila koja će važiti za vas i vašu vezu. Pitanje seksualne vernosti je tesno povezano sa pitanjem reproduktivnog zdravlja, pa možete ustanoviti pravilo da sa drugim partnerima koristite kondom i da se toga striktno pridržavate, da izbegnete manje i veće posledice poligamnog izbora.

333 Da li ste SPREMNI za izazove otvorene veze?

Ljubav se ne dovodi u pitanje

Volite se, želite da budete zajedno, kompatibilni ste i razumete se. Otvorene veze zahtevaju mnogo širi koncept ljubavi i mnogo veću toleranciju, nego klasične. Jer ni jedan dogovor vas ne štiti od ljubomore i straha da ne izgubite partnera. Vaša potreba za slobodom u smislu izbora seksualnih partnera, mora na drugoj strani da bude uravnotežena čvrstim zajedništvom, iskrenošću i pažnjom. Možda rizikujete da se zaljubite u nekog od usputnih partnera, ali taj rizik mora biti uračunat, uz svest o tome da zaljubljenost nikako nije isto što i ljubav, nego fascinacija koja se troši i prolazi.

Wannabe TV

Editors choice