Kako da se ponašaš prema devojkama, tako da zaslužiš poštovanje i poverenje, da te ne vidi kao neotesanog balvana, sebičnjaka i rudimentarni zaostatak iz doba patrijarhata – nije tako teško, kažu stručnjaci za odnose.

Budi staromodan na savremen način

Međusobno poštovanje i pristanak su od ključnog značaja u svakoj fazi odnosa, ali to ne bi trebalo da bude težak zadatak. Uvek možeš da priđeš devojci u kafiću i započneš razgovor sa “zdravo”, predstaviš se, pitaš je možeš li da joj se pridružiš i da li bi htela nešto da popije – imajući u vidu njen govor tela, koji prevazilazi ljubaznost i konvencije i govori jasno o tome koliko si dobrodošao. Dakle, budi ljubazan, ali ne smaraj, ponašaj se toplo, ali ne i familijarno, uputi kompliment, ali ne preteruj sa laskanjem, pokaži svoje interesovanje, ali ne budi napadan. Jedan dobar pristup glasi na primer ovako: “Zdravo, stvarno bih voleo da te častim pićem, ali ne želim da ti smetam i da se namećem. Bilo bi mi drago da mi se javiš kad budeš bila raspoložena – ovo je moj broj telefona.” Lepše je da napišeš svoj broj i ime na papiriću, nego da pružiš vizt-karticu, ličnije je i simpatičnije. Velike su šanse da ćeš dobiti poziv.

Ne oslanjaj se samo na aplikacije

Danas se svi živi upoznaju i flertuju putem aplikacija za druženje, ali to nije i ne treba da bude jedini način na koji komuniciraš sa ženskim svetom. Onlajn druženje je spustilo standarde poštovanja i upoznavanja, svi su mnogo otvoreniji, hrabriji i bezobrazniji, jer je svako bezbedan na svom terenu i može da prekine i blokira komunikaciju u svakom trenutku. Ali to ne podstiče poštovanje i pristanak. Osobe sa druge strane četa su realne, a ne opcije koje držiš u folderu. Ne propuštaj prilike da uspostaviš komunikaciju sa realnim osobama svuda oko sebe, a ne samo preko interneta.

Comments