Empatija je jedna strašno seksi osobina. Čak i kada je seks u pitanju, verovao ili ne. Jer u seksu je manje bitno da li znaš komplikovane poze iz Kama Sutre, nego da budeš emotivno prisutan, da seks učiniš doživljajem punim prisnosti i predavanja.

Veza može da bude bogata raskošnim emocijama, seks može da bude slavljenje, banket zadovoljstva, intelektualna povezanost može da ti pruži odgovarajući izazov da se razvijaš i unapređuješ. U tome ti je empatija neophodna. Kad znaš kako da reaguješ na iskazivanje osećanja, na doživljaj svoje partnerke i da razumeš stanje u kome se trenutno nalazi, bilo da je u pitanju svađa ili strastveni seks, ovladao si veštinom zrelih ljudi – empatijom. Jer da bi reagovao kako treba, da bi uzvratio, povezao se, pružio povratnu informaciju, potrebna je empatija, a ne strategija.

Ne treba toliko da misliš, koliko treba da osećaš, da registruješ nijanse u promeni raspoloženja, da slušaš svoju intuiciju i da je slediš. Kad neguješ empatiju, neguješ razumevanje, neguješ svoju partnerku pružajući joj ono što joj je najpotrebnije – da je uvek razumeš i da si uvek spreman da se potrudiš da je razumeš i da postignete obostrano razumevanje, ako ste u sukobu i ako stvari ne idu baš glatko.

seksi devojke 6 Empatija   seksi osobina koju treba da unaprediš
Comments