Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Faktori privlačnosti – kako se stvaraju veze

1/2

Kako ćete pronaći onu pravu osobu i znati da sa njom želite da budete i dati sve od sebe da to uspe? Ima nekih faktora koji utiču na zbližavanje i objašnjavaju kako se događa da stupite u vezu, a da to uopšte niste nameravali.

Faktor blizine

Istraživanja pokazuju da se veliki broj veza uspostavlja zahvaljujući faktoru blizine – kada nekog viđate svakog dana, ili dovoljno često, družite se, ili radite zajedno, kada ste stalno u nekoj interakciji, veće su šanse da ćete se sa tom osobom povezati na više nivoa. Razvija se prijateljstvo, otkrivaju se zajednička interesovanja, ili zanimljive različitosti, nalaze se načini za rešavanje problema – kada ste često u nečijem društvu, imate mnogo prilika da sa tom osobom (ili tim osobama) prođete kroz razne izazove i iskustva koja vas povezuju. Neminovno dolazite u priliku da tražite i pružite pomoć, odnosno, da upoznate nečije vrednosti i kvalitete. Psiholozi stvari objašnjavaju na vrlo klinički način – kada ste često izloženi jednoj vrsti stimulansa, velika je verovatnoća da će vam se taj stimulans dopasti.

Faktor fizičke privlačnosti

Telesna privlačnost se može detektovati odmah, hemija daje jasne signale, ili je neko prosto vaš tip. Ali, ona  može i da “proradi” vremenom, podstaknuta razvijanjem bliskosti i upoznavanjem. Ako vam neko nije privlačan na prvi pogled, vremenom naučite da u njemu vidite lepotu i privlačnost – jer, lepota je u očima posmatrača, a što duže posmatraš nekog ko ti se inače dopada kao osoba, više si u stanju da tu lepotu vidiš.

Kompleksnija istraživanja pokazala su da ljudi u fizičku privlačnost “učitavaju” ono nešto neuhvatljivo, što se tiče zračenja i autentičnosti neke osobe, odnosno, ispoljavanje njenih vrednosti kroz izgled, držanje, gestikulaciju. Kako biste inače mogli o nekoj osobi koju ne poznajete da steknete vrlo tačan utisak da je puna samopouzdanja, smirena, vedra, pozdana…

Wannabe TV

Editors choice