Mnogi muškarci su sigurni da njihove partnerke svaki put doživljavaju vrhunac, dok one često (ili sve vreme) glume i lažiraju. Kakav bi udarac za vas bio da saznate da je sve ono što ste registrovali kao vrhunsko zadovoljstvo svoje partnerke, koje vam je donelo sigurnost i samouverenost – glumljenje orgazma?

Žene imaju svoje razloge za glumljenje orgazma – pre svega, može im se. Ako vaša partnerka pravi ustupak upuštajući se u seks za koji nije uopšte raspoložena ili zato što želi nešto od vas i zna da ćete nakon seksa biti raspoloženi da joj to pružite, u interesu joj je da stvari deluju vatreno i da vi budete uvereni da ste pravi pastuv, kao i da se sve okonča što pre. I umesto da odbije seks i rizikuje da vi odbijete njene zahteve, ili da se upušta u dijaloge i diskusije o svojim željama i potrebama, zbog kojih se možete osećati nesposobno i bespomoćno (ja joj nisam dovoljan), a ona može delovati kao razmažena i prezahtevna (šta ona uopšte hoće?!), žena se upušta u glumljenje orgazma. Mnogo je lakše i kraće i dovodi je direktnim putem do njenih ciljeva.


To sve ne znači da je glumljenje orgazma prihvatljivo, niti da je redovna praksa, ni da su sve žene lukave i manipulativne.

Kako da prepoznate glumljenje orgazma

U porno filmovima, orgazam izgleda kao pozorišna predstava – ali glumljenje orgazma je u adult ostvarenjima redovna stvar, bar kad su žene u pitanju. U realnosti, teško možete prepoznati sigurne znake pravog orgazma, a još teže ih možete razlikovati od lažiranja zadovoljstva.

Kod pojedinih žena su prisutni jasni signali – nevoljno grčenje mišića, izvijanje leđa, stiskanje vilice, ukrućivanje bradavica, ubrzano disanje i lupanje srca, zadržavanje udaha na vrhuncu, rumenilo… Sve to možete i da ne primetite, naročito ako ste obuzeti sopstvenim uživanjem, ili pokušajem da ne završite prebrzo.

Kada žena reši da se upusti u glumljenje orgazma, budite sigurni da joj niste dorasli u tome – ona će stenjati, stezati mišiće, izvijati se, ubrzano disati i zadržavati dah, svesna da vas to uzbuđuje i nezaustavljivo vodi ka vrhuncu. Jedino može biti sumnjivo ako vas požuruje i podstiče da pravite brže pokrete – žena koja stvarno uživa neće želeti da se stvari odvijaju brže.

Pročitajte i ovo: Kako da znaš da ona ne glumi orgazam

Šta kaže statistika

Pre nego što se zakunete da ste fantastičan ljubavnik koji je svoje partnerke uvek maksimalno zadovoljavao, evo (poražavajuće) statistike. Nedavno istraživanje je procenilo da oko 80% žena lažira vrhunsko zadovoljstvo, što je tužno i poražavajuće. Iako se žene ohrabruju da istražuju svoje telo, a muškarci da učestvuju u tom istraživanju, kako bi oboje mogli da uživaju najbolje što mogu i kako bi stvorili atmosferu poverenja i bliskosti, žene se i dalje upuštaju u glumljenje orgazma.

Još poražavajućih vesti – glumljenje orgazma može postati redovna praksa i žene to mogu činiti godinama, čak i kada im nivo zadovoljstva koje doživljavaju u krevetu sasvim prija, jer osećaju pritisak da se prikažu kao strastvene i dobre ljubavnice.

Nažalost, glumljenje orgazma je uobičajena pojava i većina žena je u nekom trenutku svog života sa nekim partnerom lažirala zadovoljstvo.

Zašto se žene upuštaju u glumljenje orgazma

Mnogo žena ne uživa u seksu u potpunosti i zbog pritisaka koje osećaju da se prikažu kao vatrene i zainteresovane i da sačuvaju partnerovo samopuzdanje i interesovanje, radije se upuštaju u jednostavno glumljenje orgazma, nego u komplikovano istraživanje, udruživanje sa partnerom i eksperimentisanje.

Za ženu glumljenje orgazma može biti način na koji održava vezu, jer ne želi da se njen dečko oseća nesposobno. Njegov ego je važniji od njenog zadovoljstva. I to je jedna od tužnih istina savremenih partnerskih odnosa, koji nisu ni izdaleka evoluirali koliko se čini da jesu.


Još jedan razlog zašto žene lažiraju zadovoljstvo može biti strah da nešto nije u redu sa njima. Taj strah može proisteći iz prethodne veze u kojoj je davala povratne informacije, da bi je sebičan partner uveravao da je prezahtevna, ili frigidna. Neki muškarci smatraju da žene kojima treba „specijalnan tretman“ da bi doživele orgazam, nisu normalne. Takođe, neki smatraju da je samo vaginalni orgazam validan, dok se kltoralni ne računa. Još tužnih istina o muško-ženskim odnosima.

Kako da ne budete deo statistike upuštanja u glumljenje orgazma

Ako sumnjate da vaša partnerka ne uživa zaista ili započinjete vezu sa novom osobom i hoćete odmah da postavite stvari kako treba – razgovarajte. Tražite da vam partnerka kaže (ili pokaže) šta joj najviše prija, pokazujući na taj način da ste otvoreni i da su sugestije dobrodošle, da ste spremni da učite i da se prilagođavate. Ne insistirajte na vaginalnom orgazmu, već naučite kako da partnerki priuštite što više klitoralnih orgazama – fokusirajte se na ono što ona voli i želi, a ne na ono što mislite da bi trebalo da voli i želi. Pokažite da vam je stalo do njenog zadovoljstva, više nego do sopstvene sujete, nastupite sa mesta strpljenja, razumevanja i ljubavi, a ne sa mesta superstara koji gubi popularnost. Vi želite da glumljenje orgazma učinite nepotrebnim, a partnerku sigurnom da bude iskrena i prirodna.

Budite otvoreni za sve mogućnosti i načine stimulacije, uključujući i seksualne igračke – to može biti novo uzbudljvio poglavlje vašeg seksualnog života, koje ćete ispisivati zajedno sa partnerkom.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da li ona doživljava orgazam?

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Đorđe Đoković

Comments