Otkriće koje svaki muškarac napravi dok je još dečak, ostaje zabava, uteha i olakšanje koje ti je uvek dostupno. Uopšte i ne razmišljaš o tome koliko često i zašto masturbiraš, to je uobičajeno, svi to rade. A svi to rade diskretno, bez priče o tome i bez razmene iskustava, uglavnom u tajnosti – naročito ako imaju partnerke, pretpostavljajući da njima neće biti baš jako prijatno sa tim saznanjem, da njihov partner redovno masturbira, bez obzira što imaju dobar i zadovoljavajući seks. U redu je da svoju privatnost zadržiš za sebe, a treba i da znaš zašto je masturbacija dobra i koje ti prednosti donosi.

Popravlja raspoloženje

Da bi imao dobrobiti koje hemija seksa donosi – lučenje hormona sreće, endorfina, koji preplavljuje tvoje telo, opušta te i podstiče dobro raspoloženje, ne treba ti partnerka. Masturbacija isto tako utiče na tvoj organizam, oslobađa te napetosti, pomaže ti da kanališeš stres i sva ta dobra hemija drži te podalje od depresije i anksioznosti.

Obezbeđuje ti zdrav san

Kad doživiš orgazam putem masturbacije, možeš mirno, sebično i bez griže savesti da uradiš ono što bi ti inače najviše prijalo posle seksa – da zadovoljno uzdahneš i utoneš u san. Nije da masturbacija uspavljuje, ali hormoni koji se oslobađaju (oksitocin, vazopresin, prolaktin) i koji inače deluju anti-stresno, takođe te umiruju i ono što ti je najprirodnije i najprijatnije jeste da ostaneš miran i da spavaš.

seks 12 Good to know: Prednosti i dobrobiti masturbacije
Comments