Gubitak interesovanja može biti prirodan deo faze kroz koju prolazite u vezi, ali kada zabrinjavajući signali ukazuju na to da se partnerka ohladila, krajnje je vreme da nešto preduzmete.

Hlađenje je uvek primetno u odnosu na početak veze, kada ste želeli da zajedno provodite svaki slobodan trenutak, stalno ste se dodirivali i razmenjivali poruke i delovalo je da ne možete da se zasitite jedno drugog. Zaljubljenost i zanos prolaze posle nekoliko meseci i odnos je na testu realnosti. A u realnosti, nikada niko nije toliko oduševljen svojim partnerom kao na početku.

Međutim, postoji razlika između završetka faze medenog meseca – gubitak interesovanja može biti znak da se partnerka nepovratno udaljava od vas, a ako ne znate zašto se to dešava i ne želite da je izgubite, možete pokušati da saznate i da učinite ono što je do vas.

Crvene zastavice koje ukazuju na gubitak interesovanja

Ona je uvek zauzeta

Da li je vaša partnerka u stanju da uskladi posao, porodične obaveze, hobije i devojačke večeri, da bi mogla da provodi kvalitetno vreme sa vama? Ako to ne čini, ne samo da se ne osećate kao prioritet, već osećate da vas uzima zdravo za gotovo i da veruje da uopšte i ne treba da se trudi. Devojke se vrlo često žale na ovakvo ponašanje kod svojih partnera, pa budite spremni na preokret – možete saznati da se ona tako ponaša da bi vas stavila u istu situaciju kao i vi nju i da bi vam pokazala kako se ona oseća kada je uzimate zdravo za gotovo.

Gubitak interesovanja i izbegavanje intime

Kada partnerka izbegava da provodi vreme sa vama nasamo, već pristaje samo na planove koji uključuju druge, ili na izlaske u društvo, to je ozbiljan znak koji upozorava na gubitak interesovanja. Uz izbegavanje zajedničkog vremena redovno ide i izbegavanje seksa i fizičke prisnosti – pokrenite razgovor o tome i pripremite se da čujete i prihvatite da joj druženje među drugima služi kao tampon-zona koja prikriva njen gubitak interesovanja za vas i vaš odnos.

Nezainteresovanost za seks i izbegavanje intime može imati kompleksnije uzroke – smanjenje libida, hormoni, pad samopouzdanja, izbegavanje nečeg što joj je nelagodno, a o čemu ne želi da govori. Ali svako izbegavanje nežnosti i prisnosti gotovo je siguran znak da se ona udaljava i kreće ka raskidu.

Pročitajte i ovo: Razlozi zbog kojih će devojka kojoj se sviđaš izgubiti interesovanje za tebe

Ona se ne trudi zbog vas

Devojke vole da se šminkaju i doteruju i zbog sebe i zbog svojih partnera, ali ne postoji pravilo da moraju biti doterane za svaki susret. Ipak, ako je vaša partnerka u početku vodila računa da se zbog vas „namontira“ jer je želela da vam bude privlačna i seksi, a sada je nije briga što joj je kosa neuredna i ne zanima je da se doteruje, to može biti bitan znak da ona gubi interesovanje za vas.

Ako to primećujete, ne bi trebalo da je optužite da se zapustila, već napravite nagoveštaj – recite kako vam se sviđalo kad je nosila kosu na određen način i pitajte kako to da je prestala da je tako stilizuje. Ili joj recite kako biste voleli da je vidite u haljini koju je nosila u određenoj prilici i pitajte da li je to izvodljivo – odnosno, ponudite da ponovite priliku, da izađete na večeru ili na ples. Takođe, pitajte je da li biste mogli da uradite nešto posebno, što se njoj dopada, da se obučete kako se njoj sviđa, ili da nešto uradite za nju.

Gubitak interesovanja i smanjenje komunikacije

Svaki par stvara svoj ritam kada je u pitanju komunikacija. Ako se njene navike slanja poruka drastično promene, to je velika crvena zastava koja ukazuje na gubitak interesovanja. Ako ste navikli da primite nekoliko poruka tokom dana, a u poslednje vreme ne dobijate ni jednu, to je alarmantno. Takođe je uznemirujuće ako više niste prva osoba sa kojom deli velike vesti (lepe ili ružne) – tu privilegiju imaju njene drugarice, njena mama ili sestra, a vi poslednji saznajete šta se dogodilo.

Šta možete učiniti

Šta god da primetite da se dešava, ona ima svoje razloge i verovatno će ih podeliti sa vama, ako povedete razgovor, sa iskrenim interesovanjem za zajedničko dobro, a ne sa optužujućim i ispitivačkim nastupom. Recite šta ste primetili, izrazite svoje bojazni i zamolite da vam objasni šta se dešava. Možda sprovodi taktiku skretanja vaše pažnje (i uspeva joj!) jer se oseća zapostavljeno. Možda vas zbog nečeg kažnjava (budite spremni da uvažite njena osećanja, a ne da je ubeđujete da to nije razlog da se tako ponaša), a možda je u pitanju udaljavanje i gubitak osećanja koji vodi ka prekidu odnosa.

Najvažnije pitanje za vas je šta možete učiniti – a to ćete saznati od svoje partnerke. Zato je slušajte kad govori, poklonite joj punu pažnju i nastojte da shvatite šta joj je potrebno, a zatim pokušajte to da joj pružite – ne jednom, već stalno iznova, ukoliko ste rešeni da se posvetite očuvanju veze.

Pročitajte i ovo: Igra moći – kada ti osoba koju voliš ne uzvraća na isti način

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Đorđe Đoković

Comments