Da li vam je neka žena ikada rekla da želi da ima seks sa vama i to ubrzo nakon što ste se upoznali? Možda ste pokušali i ona je pristala, ali niste mogli da znate da vas neće odbiti – nije pokazala interesovanje za seks, a daleko od toga da vam je to predložila. To se uglavnom dešava u filmovima – a i u romantizovanim verzijama ženskog udvaranja i seksualnog osvajanja – to se obično ne završava dobro.

Pre nego što se seks pojavi kao mogućnost, obično morate biti ljubazni, šarmantni i pokazivati sve znake dostojnosti, dok ona ne pomisli da vredi “rizikovati” sa vama.

Žene i muškarci različito doživljavaju seks i intimnost i sa različitih pozicija se upuštaju u njega. Muškarci osvajaju, a žene rizikuju i interesovanje za seks je kod njih obično na poslednjem mestu i nije presudno. Zbog tog nesklada, najčešće se dešava da se žene upuštaju u seks očekujući da će se razviti nešto više, a kad se to ne dešava bivaju razočarane i povređene, naročito ako je muškarac uložio dovoljno truda da se pokaže dostojnim rizika, a zatim je pokazao da je sve to činio samo da bi došao do seksa.

I tako ispada da se žene osećaju prevareno, dok muškarci pokušavaju da im pruže ono što im je potrebno, da bi im one uzvratile onako kako im je potrebno. Zato se ženama stalno savetuje da budu oprezne, da pomno motre na crvene zastavice i da se na sve načine čuvaju od muškog „predatorstva“. Pošto rizikuju svoje reproduktivno i seksualno zdravlje, kao i svoja osećanja, interesovanje za seks nije presudno. A i kad jeste, one nisu baš zadovoljne sobom.

Često, žene su u komunikaciji sa muškarcima ljubazne, mazne, izazovne, a da im seks nije ni na kraj pameti, a ponekad, njihovo flertovanje sadrži znake koji iskazuju interesovanje za seks. A vi možete naučiti da čitate te znake.

Kako muškarci i žene ispoljavaju interesovanje za seks

Možete ženu otvoreno pitati da li je zainteresovana za seks sa vama i možete dobiti otvoren odgovor – da, jeste, mogućnost je otvorena, zavisi od toga kako će se dalje stvari razvijati među vama. Čak i tada, verovatnije je da do seksa ne dođe, nego da se stvari razvijaju onako kako ona očekuje i kako je njoj potrebno. Postoji razlika u muškom i ženskom načinu, ali način na koji ljudi ispoljavaju interesovanje za seks nije toliko zasnovan na polu, koliko je subjektivan i usko orijentisan na osobu sa kojom možda žele (ili ne žele) da stupe u intiman odnos.

Žene su naučene da su one te koje pružaju muškarcima ono što oni jednostvno moraju imati – one ne moraju, mogu da balansiraju i one to i čine, nastojeći da pokažu da „drže do sebe“ i da ih ne možete lako dobiti. Ova vekovna igra je aktuelna i u savremenom svetu – muškarci se podstiču da se udvaraju i pokušavaju, dok se žene obeshrabruju u tom smislu. One najčešće nemaju inicijativu, ali zato imaju moć odluke da pristanu ili ne pristanu i to najređe čine iz traženja sopstvenog zadovoljsva i zadovoljenja svoje žudnje. Tek u okviru pouzdane, monogamne veze, one su slobodne da pokažu otvoreno interesovanje za seks i inicijativu.

Dakle, shvatite prvo da postoje razlike, koje su velikim delom socijalne, ali su takođe i biološke – muškarci i žene različito pokazuju interesovanje za seks, većinu vremena.

Muškarci su obično orijentisani na cilj, a njihovi pokretački hormoni, testosteron i adrenalin, čine ih fokusiranim, tako da imaju tendenciju da budu direktni. Glavni ženski seksualni hormoni, estrogen i oksitocin, uzrokuju da se fokusiraju na emocije i na to kako se osećaju – njihovo interesovanje za seks je obično povezano sa privrženošću i ljubavlju.

Muškarac bi mogao reći: „baš si seksi“ ili „hoćeš da se družimo kasnije“, dok su žene manje očigledne i često žele da vide da li je muškarac dovoljno perceptivan da pročita njihove signale i dovoljno samouveren da preduzme akciju i odvede je u željenom pravcu. To znači da ćete morati da se potrudite da protumačite njene signale.

Pročitajte i ovo: Kako da se osećate bolje i budete bolji u krevetu

Znaci da ona želi seks sa vama

Pristaje da provede vreme sama sa vama

Ako se ne poznajete dobro, a ona je zainteresovana da budete sami, to bi mogao da bude pokazatelj da u vama vidi više od prijatelja i da se sa vama oseća prijatno i opušteno. Ali, ne brzajte sa zaključcima, nego razmotrite još neke potencijalne signale. Ako vas zove da svratite kod nje, to bi mogao da bude sasvim jasan znak da želi da spava sa vama.

Otvoreno flertuje

Jedan od najjasnijih signala je flertovanje – razgovara sa vama na prisan način i pokušava telesno da vam prenese svoju energiju, umesto da verbalizuje svoje interesovanje za seks. Ali nivo vruće atmosfere koju flert može da stvori, varira od osobe do osobe, tako da vam se može desiti da njenu srdačnost i toplinu pogrešno protumačite kao otvorenost za seks, ili da njenu suzdražanost shvatite kao nezainteresovanost.

Žene daju verbalne tragove prilikom flerta – daće vam više komplimenata, a naročito se računaju oni koji se tiču fizičkog izgleda. Ako komentariše kako imate lepe ruke ili snažna ramena i pri tom vas ovlaš dodirne da naglasi komentar, to sigurno ima seksualni naboj.

Flertovanje ima različite oblike, pa zato obratite pažnju na vrstu i nivo razigranosti – ako se šalite i smejete zajedno, to može biti signal da vas ona smatra privlačnim.

Nedvosmisleno interesovanje za seks

Žene će običnu verbalizaciju često smatrati prostom, ali će zato ceniti zavodničke dodire, ali ako ona ne dotakne vas, dobro razmislite pre nego što pružite ruku, a i tada napravite neki nežan gest, sklonite joj kosu s lica, ili joj dodirnite ruku. Ako želi da vas dodirne, a ipak to ne čini, žena će vas ohrabriti govorom tela. Približiće vam se kada progovori, gledaće vas u oči vrlo rečito, dodirnuće svoju kosu ili vrat, njeni pokreti će biti lelujavi i glatki. Ili se može ponašati nervozno, kao devojčica – mogla bi da grize donju usnu i gleda u pod, da bi vas na trenutak pogledala raširenim očima.

Međutim, ako napreduje do konkretnog dodira, pomiluje vam mišicu, uhvati vas za ruku da bolje pogleda vaše šake i prste, dodirnuće vam grudi. Znaćete da li vam samo nudi utehu i empatiju zbog nečeg što govorite, ili pokazuje interesovanje za seks, jer će dodir imati naboj.

Ohrabruje vas

Ako vi vodite interakciju, dobar znak da je zainteresovana, jeste da ohrabruje vaše napredovanje, umesto da vam daje negativne ili neutralne odgovore. Ukolko krenete laganim tempom, a ona odgovori, znači da je otvorena za seks. Ako ona prestane i „zaledi se“ to je znak da i vi treba da stanete. Možda je veoma privlačite, ali strah i inhibicije preovlađuju – još nije spremna i umesto da je nagovarate, trebalo bi da poštujete njene granice i ponudite joj da porazgovarate o tome. Bez pritiska, to je neprikosnoveno pravilo u svakoj telesnoj interakciji.

Na kraju, nijedan siguran znak zainteresovanosti nije garancija da ćete imati seks, zato se držite toga da budete džentlmen, da istrajno pokazujete svoje interesovanje i pažnju i da budete tu kad se ona dovoljno opusti i reši da se prepusti.

Pročitajte i ovo: Znaci da vas je bivša devojka prebolela

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Đorđe Đoković

Comments