Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Istina o njenoj spremnosti za seks u PMS-u i za vreme ciklusa

1/2

Ako tvoja partnerka izbegava seks pred menstruaciju, jer ima bolne grčeve, grudi su joj preosetljive i bole je krsta, ili za vreme ciklusa, jer je to prosto odvratno – znači da još uvek nije otkrila prednosti seksa u ovom delu meseca. Možda možeš da joj pomogneš da se opusti i prevaziđe predrasude – a možda i ti to možeš, osim ako padaš u nesvest kad vidiš malo krvi.

Mnoge žene priznaju da su u periodu pre i za vreme menstruacije uzbuđenije i raspoloženije za seks, a evidentno je da su žene takođe sredinom ciklusa, odnosno, u vreme ovulacije, veoma zainteresovane za seks. Takođe, žene prijavljuju i različit stepen osetljivosti – u periodima kada osećaju rast libida, one su osetljivije na dodir (naročito su osetljive bradavice i klitoris) i lakše i brže postižu orgazam.

Naučnici su otkrili da nivo estrogena podstiče želju, a da je progesteron hormon koji umanjuje libido. Kad estrogen počne svoj uspon, a to se dešava za vreme menstruacije, tada raste i libido. U to vreme je progesteron na najnižem nivou i naučnici pretpostavljaju da to ima i veći uticaj na libido, nego rast estrogena (koji je postepen). Žena može iskusiti u periodu menstruacije snažan osećaj da joj je seks potreban – odmah. A da li je vaša partnerka spremna da to sebi prizna i da se pozabavi tim osećajem, otvara pitanje poznavanja sebe i svog tela, znanja i otvorenosti – i spremnosti suočavanja sa predrasudama.

Jedna od njih je da je menstrualna krv prljava, i da žena tokom menstruacije nije čista – ali ta krv dolazi iz sistema krvnih sudova organizma i u njoj nema nikakvih štetnih elemenata i materija. Činjenica je da je seks za vreme menstruacije malo neuredan i da ćete verovatno isprljati par peškira, ali ni to nije obavezno. Ako imate seks neposredno posle tuširanja (kad se žena istušira i opere, menstruacija prosto “ustukne” i neko kratko vreme posle toga i ne teče, a odatle verovatno potiče i predrasuda da nije zdravo kupati se za vreme menstruacije) i ne menjate poze, verovatno ćete otkriti samo nekoliko mrlja na peškiru i biće malo gušćeg sadržaja oko korena penisa.

Wannabe TV

Editors choice