Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Devojke

Istina o njenoj spremnosti za seks u PMS-u i za vreme ciklusa

1/2

Ako tvoja partnerka izbegava seks pred menstruaciju, jer ima bolne grčeve, grudi su joj preosetljive i bole je krsta, ili za vreme ciklusa, jer je to prosto odvratno – znači da još uvek nije otkrila prednosti seksa u ovom delu meseca. Možda možeš da joj pomogneš da se opusti i prevaziđe predrasude – a možda i ti to možeš, osim ako padaš u nesvest kad vidiš malo krvi.

Mnoge žene priznaju da su u periodu pre i za vreme menstruacije uzbuđenije i raspoloženije za seks, a evidentno je da su žene takođe sredinom ciklusa, odnosno, u vreme ovulacije, veoma zainteresovane za seks. Takođe, žene prijavljuju i različit stepen osetljivosti – u periodima kada osećaju rast libida, one su osetljivije na dodir (naročito su osetljive bradavice i klitoris) i lakše i brže postižu orgazam.

Naučnici su otkrili da nivo estrogena podstiče želju, a da je progesteron hormon koji umanjuje libido. Kad estrogen počne svoj uspon, a to se dešava za vreme menstruacije, tada raste i libido. U to vreme je progesteron na najnižem nivou i naučnici pretpostavljaju da to ima i veći uticaj na libido, nego rast estrogena (koji je postepen). Žena može iskusiti u periodu menstruacije snažan osećaj da joj je seks potreban – odmah. A da li je vaša partnerka spremna da to sebi prizna i da se pozabavi tim osećajem, otvara pitanje poznavanja sebe i svog tela, znanja i otvorenosti – i spremnosti suočavanja sa predrasudama.

Jedna od njih je da je menstrualna krv prljava, i da žena tokom menstruacije nije čista – ali ta krv dolazi iz sistema krvnih sudova organizma i u njoj nema nikakvih štetnih elemenata i materija. Činjenica je da je seks za vreme menstruacije malo neuredan i da ćete verovatno isprljati par peškira, ali ni to nije obavezno. Ako imate seks neposredno posle tuširanja (kad se žena istušira i opere, menstruacija prosto “ustukne” i neko kratko vreme posle toga i ne teče, a odatle verovatno potiče i predrasuda da nije zdravo kupati se za vreme menstruacije) i ne menjate poze, verovatno ćete otkriti samo nekoliko mrlja na peškiru i biće malo gušćeg sadržaja oko korena penisa.

Wannabe TV

Editors choice