Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Istina o njenoj spremnosti za seks u PMS-u i za vreme ciklusa

Istina o njenoj spremnosti za seks u PMS-u i za vreme ciklusa

1/2

Ako tvoja partnerka izbegava seks pred menstruaciju, jer ima bolne grčeve, grudi su joj preosetljive i bole je krsta, ili za vreme ciklusa, jer je to prosto odvratno - znači da još uvek nije otkrila prednosti seksa u ovom delu meseca. Možda možeš da joj pomogneš da se opusti i prevaziđe predrasude – a možda i ti to možeš, osim ako padaš u nesvest kad vidiš malo krvi.

Mnoge žene priznaju da su u periodu pre i za vreme menstruacije uzbuđenije i raspoloženije za seks, a evidentno je da su žene takođe sredinom ciklusa, odnosno, u vreme ovulacije, veoma zainteresovane za seks. Takođe, žene prijavljuju i različit stepen osetljivosti – u periodima kada osećaju rast libida, one su osetljivije na dodir (naročito su osetljive bradavice i klitoris) i lakše i brže postižu orgazam.

Naučnici su otkrili da nivo estrogena podstiče želju, a da je progesteron hormon koji umanjuje libido. Kad estrogen počne svoj uspon, a to se dešava za vreme menstruacije, tada raste i libido. U to vreme je progesteron na najnižem nivou i naučnici pretpostavljaju da to ima i veći uticaj na libido, nego rast estrogena (koji je postepen). Žena može iskusiti u periodu menstruacije snažan osećaj da joj je seks potreban – odmah. A da li je vaša partnerka spremna da to sebi prizna i da se pozabavi tim osećajem, otvara pitanje poznavanja sebe i svog tela, znanja i otvorenosti – i spremnosti suočavanja sa predrasudama.

Jedna od njih je da je menstrualna krv prljava, i da žena tokom menstruacije nije čista – ali ta krv dolazi iz sistema krvnih sudova organizma i u njoj nema nikakvih štetnih elemenata i materija. Činjenica je da je seks za vreme menstruacije malo neuredan i da ćete verovatno isprljati par peškira, ali ni to nije obavezno. Ako imate seks neposredno posle tuširanja (kad se žena istušira i opere, menstruacija prosto “ustukne” i neko kratko vreme posle toga i ne teče, a odatle verovatno potiče i predrasuda da nije zdravo kupati se za vreme menstruacije) i ne menjate poze, verovatno ćete otkriti samo nekoliko mrlja na peškiru i biće malo gušćeg sadržaja oko korena penisa.

Wannabe TV

Editors choice