Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Istine koje prihvataš u zdravom emotivnom odnosu (prvi deo)

1/2

Kad veza postane odnos, kad stvarno uđeš u to, otvoriš se i predaš, tek onda počinje onaj teži deo – prihvatanje, koje nikada ne prestaje i koje jedino omogućava da odnos traje i povezanost se produbljuje.

Najbolje što možeš učiniti za svoj odnos je da se svakog dana probudiš kao autentična osoba i da ne pokušavaš da budeš neko ko nisi. Jer, biće dana kada ćeš biti užasno namrgođen i svadljiv, preosetljiv i nervozan, na kraju nerava i strpljenja i kada ona neće moći da učini ništa da ti pomogne ili popravi raspoloženje, već će samo moći da te podnosi i toleriše. I apsolutno je neophodno da ti budeš u stanju da to isto učiniš za nju, kad ima loš dan ili period.

Voleti nekog znači dozvoliti mu da bude neprijatan i nepodnošljiv, kada je takav. Voleti ga i kad je mračan, defanzivan, uplašen i negativan – naročito kad je takav. Tvoja draga ti se neće sviđati svakog dana, ali nećeš se sviđati svakog dana ni sam sebi, a ni njoj. Dati nekome prostor, pre svega znači podržati ga da bude to što jeste, uvažiti njegova stanja i osećanja i biti tu, kad mu je potrebna bliskost i razumevanje – ali i onda kad ne zna da mu je to potrebno.

Bez obzira koliko ste kompatibilni, uvek će postojati stvari – važne i krupne i nebitne i sitne – u kojima se nećete slagati. Nećete imati iste političke stavove, iste pojmove o slobodi i vernosti, nećete voleti ista jela i spavanje u mraku ili pri noćnom osvetljenju. Zato što ste bili i ostaćete (i treba da ostanete) dve različite osobe.

I zato što ste oboje individue, razvijaćete se i menjati i osoba u koju si se na početku zaljubio, posle nekoliko godina više neće biti ista, ali nećeš biti ni ti. Ponekad ćete morati da uložite napor da se jedno drugom približite i zameraćete jedno drugom da se više ne poznajete. Ovo je najveće iskušenje za vezu, a ono je stalno prisutno, jer se svi menjamo tokom života, a sa nama se menjaju i naše potrebe i zahtevi koje imamo u emotivnom odnosu. Ono što je na početku bilo najvažnije, posle deset godina biće najmanje važno, ali zato će se za to vreme razviti ono što je postalo važno – i razvijaće se i dalje, u zdravoj vezi.

Wannabe TV

Editors choice