Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Kad ona nije dovoljno zainteresovana

1/2

Ako sumnjate da je sa vama iz pogrešnih razloga i da nije zainteresovana kako bi trebalo da bude, verovatno ste u pravu. I pri tom se osećate onako kako se osećaju žene kad sumnjaju da ih muškarac koristi, a to je grozan osećaj. I što je najgore, što ste nesigurniji, to se više vezujete, više jurite za njom i sve gore se osećate. Iz nekog razloga, to je šablon svakog toksičnog odnosa – onaj ko nije dovoljno zainteresovan, ko manipuliše i izmiče, lomi srce onome ko je angažovan i postaje opsednut pokušajima da dopre do voljene osobe, da je uhvati, zadrži, kontroliše, da dobije odgovore i potvrde. To je uzaludna potera u kojoj gubite samopuzdanja i samopoštovanje, a ovo iskustvo jednako često imaju i muškarci i žene. Iz tog iskustva potiče stereotip da su muškarci nelojalni, neodgovorni, površni, bezosećajni, i da su žene manipulativne kučke. I muškarci i žene u toksičnom odnosu doživljavaju isto i zaključuju isto – druga strana je nepouzdana, neiskrena, distancirana. Pa, izgleda da je stereotip neodrživ, iako proizilazi iz iskustva koje deli većina. Svako od nas je u stanju da bude negativac, i verovatno je to i bio, u odnosu u kome nije dovoljno zainteresovan. I svako se nađe u takvom odnosu, pre ili kasnije. Dakle, kad ona nije dovoljno zainteresovana, ponaša se vrlo slično kao i vi, kad niste dovoljno zainteresovani. 

Ne zove i ne šalje poruke, ako se vi ne javite, nje jednostavno nema. Šta se dešava? Žena (zaljubljena osoba) želi pažnju muškarca (osobe koja je interesuje) i ako taj deo odnosa ne deli sa vama, onda verovatno ulaže osećanja u nekog drugog. Možda joj je zaista svejedno da li ćete joj se javiti ili ne i neće pokušati da vas kontaktira dok vi to ne učinite, jer održava kontakt sa nekim drugim. Da, možda joj služite kao ego-buster, jer onaj ko je stvarno interesuje igra sa njom igru, koju ona igra sa vama. 

Stalno je zauzeta, uvek je negde, sa prijateljima, u nekim zamršenim društvenim obavezama i zbog toga vam ne odgovara na poziv, ili zvuči napeto i neiskreno kad vam se javi. To je njen život, koji ona vodi daleko od vas i nema nameru da vas uključuje. Nikada niste upoznali njene prijatelje, niti ona pokazuje želju da vas poveže. Niste joj prioritet. 

Kada izađete, na neka mesta ona nikako neće hteti da ide sa vama. Ne treba da budete paranoični, ali logično je pomisliti da na ta druga mesta ide ili je išla sa nekim drugim i moguće je da bi je tamo neko pitao gde je ta druga osoba i doveo je u neprijatnu situaciju. 

Wannabe TV

Editors choice