Shvatila je da nije sve na njoj

Lomeći se od angažovanja u vezama koje nisu uspele i iz kojih je izašla povređena i slomljena, naučila je da ne može da bude odgovornija, upornija, da više voli i da više daje, uvek. Da ne može da bude sama u vezi i da nije stalno na njoj da vezu održava i neguje. To ti daje zaista kvalitetan prostor da budeš onaj koji se razlikuje od svih ostalih u njenom životu – onaj kome je stalo, ko se brine i trudi i pokazuje joj da ovaj put može da se opusti, jer ima partnera i jer veza nije borba za ljubav, nego prepuštanje i negovanje.

Boji se da će biti ostavljena

Jer muškarci odlaze. Ne ispunjavaju obećanja. Govore ono što ne misle i rade ono što ne govore. Strah je veliki neprijatelj ljubavi jer teži da zauzme njeno mesto i radi to vrlo uspešno. Sigurno razumeš strah.

Ne želi ponovo da izgubi sebe

I to je nešto što nije teško razumeti, verovatno si se i sam tako osećao u nekoj vezi. Kad se previše vežeš za nekog, u opasnosti si da izgubiš sebe – ako tvoj integritet nije zaokružen, ako sam sa sobom nisi povezan na način koji ti daje autentičnost i stabilnost u svakom odnosu i u odnosu na sve drugo i sve druge.

devojka koja ne želi da se vezuje 3 Kad sretneš devojku koja ne želi da se vezuje
Comments