Odmah utvrdite kako ćete deliti troškove

Da, definitivno odmah na početku treba da utvrdite kako ćete deliti troškove. Ako napravite dobar plan, vaš zajednički život će biti mačji kašalj. Nemojte izbegavati da razgovarate o novcu. Vaša partnerka treba da upućena u to koliko zarađujete, kao i vi u to koliko zarađuje ona. Kada počnete da živite zajedno – svi troškovi postaju zajednički, odnosno, dele se na pola. Odredite mesečni budžet i videćete da će vam biti mnogo lakše, jer nećete imati pritisak koji vam novac stvara nad glavom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Dogovorite se kako ćete se podeliti u kućnim poslovima

Da, o ovome još uvek razgovaramo zato što smo nedavno utvrdili da muški i ženski poslovi u domu ne postoje. Ukoliko se vi i vaša partnerka ne poklapate u ovome – to ćete znati još onda kada po prvi put budete prespavali kod nje. Poslovi u kući treba da se obavljaju zajedničkim snagama. Apsolutno ništa što može da uradi žena nije nemoguće za muškarce. Smatraćemo da ste do sada živeli sami ili sa cimerom, pa ćemo da pretpostavimo da znate kako da sređujete svoj stan. Zato, sve obaveze u kući se dele napola.

Budite ranjivi jedno prema drugom

Kada počnete da živite zajedno, jasno vam je da nećete imati toliko vremena koje ćete moći da provedete u samoći, zbog čega je bitno naglasiti da ne treba da se plašite da pred svojim partnerom budete ranjivi. Dozvolite mu da vam pomogne kada vam je pomoć potrebna, da vas uteši ili, prosto, sedite u tišini dok vam ne bude bolje. Budite iskreni sa svojim partnerom i recite mu kada se osećate loše.

Naslovna fotografija: instagram.com/thenoisetier

Milica Antić

Comments