Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kakav muškarac je džentlmen – prema ženskim kriterijumima

Kakav muškarac je džentlmen – prema ženskim kriterijumima

Slatkorečiv

Iako žene vole komplimente, izjave ljubavi, lepe, ubedljive i poetične reči, one nisu dovoljne. Slatkorečivost će pridobiti žensku pažnju, ali poverenje je potrebno zaslužiti i opravdati delima. Lepe reči veoma brzo bivaju razotkrivene kao prazne priče, ako svojim postupcima ne stojite iza njih. Obećanja ne vrede ništa ako ih ne ispunjavate, a dobre namere nimalo ne popravljaju stvari koje su krenule naopako. Džentlmena odlikuje savesnost i odgovornost – kao i svakog čoveka i ženu od integriteta.

Maniri bez prave ljubaznosti

Lepo ponašanje ne znači samo dobre manire. Kad izađete u restoran ili kafić na dejt, ili kad izvedete svoju partnerku, njoj nije važno da li otmeno rukujete priborom, držite lakove uz telo i ne govorite dok jedete, nego da budete opušteni i prijatni i da se ponašate ljubazno prema osoblju. Ostavite napojnicu konobaru, pohvalite ono što vam se sviđa, a ako ste nečim bili nezadovoljni, prećutite to. Ima mnogo nadobudnih muškaraca koji gledaju sa visine svakog ko im pruža neku uslugu i uvek imaju zamerke i kritike, a zahvalnost nikada ne pokazuju – kao da jedva čekaju da nad nekim kome je posao da bude uslužan i ljubazan pokažu moć. A to će svakoj ženi pokvariti ne samo veče u restoranu, već i dobar utisak koji ste prethodno ostavili. Džentlmen je ljubazan i ni nad kim ne demonstrira silu i moć.

Izdajica

To je onaj koji obećava da će sve biti u redu, ali je vrlo često u poziciji da moli za oproštaj i da se kaje, jer je debelo zabrljao, iako je obećao da će sve biti u redu. Ženi ne treba neko ko će je slagati da je popio samo jedno pivo sa društvom, a posle se ispostavi da je to bilo žensko društvo i da je bilo mnogo više od jednog pića… Treba joj muškarac u koga će imati poverenja i neće se brinuti i pitati sa čim će morati da se suočava posle njegovih izlazaka, druženja i akcija. Džentlmen ne laže i ne pravi budalu ni od sebe, ni od svoje partnerke.

Da li deluje kao pretežak zadatak biti džentlmen, tretirati svoju partnerku ravnopravno i sa poštovanjem, biti iskren i odgovoran i ponašati se uljudno prema svima?

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice