Generalno ubeđenje je da kada dvoje žive zajedno, kad uđu u brak, zasnuju porodicu, zamire seksualni život. Drugi aspekti zajedništva postaju važniji, a više odgovornosti, napora i posla, oduzima partnerima energiju za igranje i uživanje – posle nekog vremena, kada je izbor san ili seks, izgleda da većina bira san. Pokušajte da ne dozvolite sebi i voljenoj osobi da nemate vremena i energije za vođenje ljubavi. I učinite to odgovorno, svesno i planski, kao što radite sve druge stvari, koje vam idu od ruke – jer seks je dragocen za vaše zdravlje, bliskost i nivo energije.

Neka predigra počne mnogo pre spavaće sobe

Pošaljite nežnu poruku partnerki, pre nego što dođete kući. A kad stignete, posvetite joj pažnju. Osim što ćete razmeniti dnevne utiske i informacije, kao što rade najbolji prijatelji, unesite u susret i ono što rade ljubavnici – uputite partnerki kompliment, dodirnite joj ruku, pomilujte kosu, poljubite je. Nemojte čuvati nežne dodire samo za trenutke požude, jer će se partnerka osećati kao seksualni objekat – pokažite joj da ste je uvek svesni, da je uvek vidite, čujete, doživljavate i reagujete!

Prestanite da radite nešto drugo

Da biste imali vremena za partnerku, za pažnju i razmenu, verovatno morate prestati da radite nešto drugo. Ako želite da initma bude prioritet, onda odbacite distrakcije – isključite TV, pustite muziku i upalite sveće, ne uzimajte u ruke mobilni telefon i ako je neophodno, bolje “ispalite” prijatelje, nego da razočarate partnerku. Razmislite o stvarima kojih biste mogli da se odreknete ili ih bolje organizujete, da biste imali više vremena nasamo sa partnerkom.

Comments