Da bi bio siguran da li je žena zainteresovana, nauči da tumačiš signale – a ako se posvetiš ovoj veštini, ne moraš da čekaš da se signali pojave, nego samo da obratiš pažnju i prepoznaš ih.

Igra se kosom u tvom prisustvu. Ovo izražava izvetan nivo napetosti, koju ona ne pokazuje ni na koji drugi način, ali ta napetost postoji i traži neki ventil.

Obara pogled, kad je pogledaš u oči. Pokušava da sakrije osećanja, jer se boji da ćeš ih pročitati u njenom pogledu.

Gleda te, kad ti ne gledaš u nju. Kad je naglo pogledaš i uhvatiš je kako te gleda, ona će brzo oboriti oči, a to su dva sigurna znaka da joj se sviđaš.

Raspituje se o tebi kod zajedničkih prijatelja. Kad čuješ da ti govore da ona pita za tebe, to je zato što se nada da će ti zajednički prijatelji reći nešto pohvalno o njoj – jer je zainteresovana.

Reaguje na sve što govoriš. Postavlja pitanja, pokazuje neverbalnu reakciju, pamti sitne detalje i seća se svih razgovora. Pokazuje ti da te pažljivo sluša u svakom trenutku.

Ulazi vam u lični prostor, ali isto tako govorom tela pokazuje nelagodnost. Ovo je znak fizičkog reagovanja na vašu blizinu – želi da vam se približi, da vas dodirne i zagrli, ali je frustrirana osećanjem da to nije primereno i da treba da se suzdrži.

Često vam upućuje pohvale. Kako ste nešto razumeli, ili izneli, kako ste postupili – njene pohvale se tiču vašeg karaktera, ponašanja i postupaka i pokazuju da vas poštuje i da zapaža vaše vrednosti i sposobnosti.

Comments