Pandemija je umnogome uticala na čitav svet, a tu spada i prelazak sa rada iz kancelarije na rad u kući. Mnoge kompanije su i do danas ostale na radu od kuće, što ima svojih velikih prednosti. No, jedna od mana je da kada se potrefi da i vi i vaš partner oboje radite od kuće i previše vremena provodite zajedno u toku dana, povećava se mogućnost da dođe do svađa.

Naravno, svađe same po sebi ne moraju biti ništa loše, to znači da oboje izražavate ono što vam u vezi ne prija – što je znatno bolje nego da ćutite i pustite da se sve gomila. O vašoj vezi mnogo više govori to kako konflikte rešavate, nego koliko se svađate.

I pored toga, kada su svađe prečeste zbog frustracije što toliko vremena oboje provodite u kući i što i rad od kuće može postati dosadan, to znači da su vam potrebne određene strategije kako biste izbegli besmislene svađe koje neće ni na koji način poboljšati kvalitet vaše veze. Ovo su provereni načini kako da izbegnete svađu u takvim situacijama.

Radite u odvojenim prostorijama

Ukoliko je to moguće, podelite se tako da jedna osoba radi u jednoj prostoriji, druga u drugoj, a onda pauze provodite zajedno. Na ovaj način ipak nećete sve vreme provoditi zajedno i nećete jedno drugom smetati ako imate neki online sastanak.

No, ako niste u mogućnosti da budete u odvojenim prostorijama, onda vam preporučujemo da se okrenete leđima jedno od drugog i dok radite nosite noise canceling slušalice. Tako ćete steći utisak da ste, zapravo, sami, i partner vam neće smetati.

Posle posla imajte odvojene aktivnosti

Uvek je važno izaći iz kuće i prošetati se, a to je još bitnije onda kada radite od kuće, jer ako jedete kod kuće, vežbate kod kuće, onda ćete se čitav dan premeštati sa kreveta na kauč. Iako vam to može prijati u početku, vremenom će to početi da zamara i stvoriće frustraciju kod oboje.

Zato, posle posla se dogovorite sa prijateljem da idete na kafu, izađite u bioskop, odnosno, ostatak vremena posvetite drugim bliskim ljudima.

Comments