Kada je nekome sa vama prvi put – to je privilegija, koja vas obavezuje da budete posebno nežni, uviđavni i predusretljivi. Bez obzira kakvo iskustvo da je imala ranije (seks nije samo penetracija), čin prodiranja i potencijalno bolnog cepanja himena, poseban je u životu svake žene.

Stručnjaci nas podstiču da razmišljamo o nevinosti drugačije, jer seksualno neiskustvo žene ne treba da bude vrednovano – ali ipak, mora biti uvaženo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Iako postoji generalno priznanje da seks ne znači samo penetraciju penisa u vaginu, prvi put je značajan i za one koji ne žele da se bave ovom vrstom seksa, jer je to iskustvo koje vodi u dalja iskustva i koga ćete se uvek sećati. A kada ste sa devojkom koja prvi put ima penetrativni seks sa vama, neminovno ćete biti upamćeni kao onaj sa kim je izgubila nevinost.

I to je nešto posebno, naročito kada se u to iskustvo ulazi sa željom i poverenjem i osećanjem da je sve u redu. Pa, ako ste vi taj odabrani i željeni partner za to značajno iskustvo, postarajte se da bude posebno i da joj ostane u lepom sećanju.

Biti nekome prvi može biti zanimljivo i podsticajno, ali ima muškaraca koji ne bi hteli da se upuste u seks sa devicom, smatrajući je kao nekoga ko ne zna ništa i sa kim moraju da se „cimaju“ umesto da se opuste i uživaju.

Ako spadate u grupu onih koji ne žele da imaju posla sa nevinom devojkom, koja želi da bude sa vama, odbijte je na ljubazan i nežan način – ona ne treba da misli da sa njom nešto nije u redu zato što je neiskusna i ne treba da se stidi zbog svoje želje i svojih osećanja.

Ali, ukoliko želite da spavate sa devojkom i uopšte i ne pomišljate da je ona možda nevina, a onda saznate – možda tek u ključnom trenutku – da je njoj prvi put, potrebno je da budete posebno pažljivi i nesebični.

Pročitajte i ovo: Uputstvo za prvi seks sa nevinom devojkom

Kako da joj prvi put bude nezaboravan

Ne žurite

Ako ste svesni da je nevina i da želi da okonča to nepodnošljivo stanje i da najzad počne da živi životom žene, bez obzira da li je u pitanju vaša devojka, ili neka koju ne poznajete baš dobro, dobra je ideja da nakon njene odluke sačekate još neko vreme. I to je nešto što vi, kao muškarac, džentlmen i, na kraju krajeva, „izvođač radova“ treba da predložite i podstaknete. Odvojte vreme za upoznavanje, razgovor i seksualne igre koje ne uključuju penetraciju. Kada se više zbližite – emocionalno i telesno, njen prvi put može biti divno i nezaboravno iskustvo.

Ako ste se, međutim, našli u krevetu i u akciji koja uzima ubrzanje, njeno priznanje da je nevina, može vas iznenaditi i zbuniti. Ali pravilo broj jedan „ne žurite“ i dalje je primenljivo. Usporite akciju, vratite se na predigru, ejakulirajte bez penetracije, ako su stvari suviše vruće i dok se odmarate i skupljate snagu za drugu rundu, koja će bit njen prvi put, porazgovarajte o njenim motivima, osećanjima i raspoloženju. A zatim krenite ispočetka – polako i temeljno.

Upotrebite kondom

Kao neko ko je zadužen za njen prvi doživljaj penetracije, vi ste u poziciji predlagača, izvođača i nadzornika i morate preuzeti veću odgovornost. Pitanje kontracepcije rešite jednostavno tako što ćete joj reći da vi koristite kondom i da ona o tome ne treba da brine (već ima suviše stvari oko kojih je zabrinuta). Preuzmite vođstvo i ponašajte se kao vođa – možda je i vama prvi put da ste nekome prvi, ali ako to shvatate kao privilegiju i čast, umećete da stvorite i zadovoljstvo, za oboje.

Još jedan aspekt bezbednosti tokom prvog seksa je emocionalna sigurnost – recite joj da može da odustane u bilo kom trenutku i da ćete stati, ako vas zaustavi. Stvorite atmosferu potpunog poverenja – to je nešto što će joj postaviti standarde i zbog čega će vam biti zahvalna, uvek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Pitanja za prvi put (pre, tokom i posle)

Pitajte je kako obično masturbira i da li doživljava orgazam – to će vam dati korisne informacije o tome kako da pristupite predigri i podignete uzbuđenje i raspoloženje (fiziološko i emocionalno) na najviši nivo. Tokom seksa, nastavite sa pitanjima – ovo se naziva „kalibracijom“. Ne ispitujte je unakrsno, tako da pokvarite raspoloženje, već je podsetite da prijavi senzacije na svakom koraku, kako biste stekli osećaj da li postupate dobro. Nastavite da razgovarate i posle odnosa – postavljanje pitanja će joj dati osećaj da ste sa njom podelili taj doživljaj u potpunosti i da ste zainteresovani i uključeni.

Posle prvog puta

U zavisnosti od toga da li ste u vezi sa devojkom kojoj ste bili prvi, ili ste samo igrali ulogu prvog, jer je ona tako želela, posle prvog puta dolazi obrada emocija i utisaka, a zatim i drugi put. Budite svesni da je druga osoba upravo doživela značajan događaj i da je potrebno o tome da razgovarate. Možda ne odmah, ali kasnije, kada se slegnu utisci. Briga o njenim osećanjima može značiti da budete ekstra pažljivi, ili da je ostavite na miru. Naknadna nega koju joj pružite, u velikoj meri će uticati da to bude pozitivno iskustvo i lepa uspomena.

Nemojte biti tip koji „izvodi radove“ i odlaze. Postarajte se da sve finese radova budu završene. Pojavite se sutradan. Pitajte je kako je i da li želi da razgovara. Tako postajete ljubavnik koga žene hvale kod svojih prijateljica. A prvi put sa nekim ko je sve vreme brižan i pažljiv, u krevetu i van njega, predstavlja dragoceno iskustvo i optimalan početak seksualnog života žene, koja uvek zaslužuje da bude uvažena, mažena, zadovoljena – i prvi i hiljadu prvi put.

Pročitajte i ovo: Stigmatizacija muškog devičanstva – šta znači biti onaj koji to (još) nije uradio?

Naslovna fotografija: instagram.com/couplegoals

Đorđe Đoković

Comments