Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Devojke

Kako da postavite granice – zoni prijateljstva

1/2

Zona prijateljstva je onaj zatvoreni krug u kome muškarci često gube orijentaciju, vrteći se i okrećući i ne pronalazeći izlaz. Pitate se kako ste se tu našli i zašto ostajete tu i kako da iskoračite iz tog kruga? Evo kako da postavite granice zoni prijateljstva, umesto da ih ona postavlja vama.

Najčešće je do vas – zato se izjasnite

Ako ne shvatate kako ste dospeli u zonu prijateljstva, kako ste postali rame za plakanje i njena osoba od poverenja i kako to što skačete i cimate se zbog nje svaki put kad ste joj potrebni, ne dovodi do onoga što smatrate da zaslužujete – zapitajte se da li je to možda do vas. Jer kad to pitanje sebi iskreno postavite, odgovor će vam odmah sinuti – naravno da je do vas. Dozvolili ste da ona misli da može od vas da dobije sve što joj je potrebno, a da ne mora ništa da pruža zauzvrat, jer vama očigledno od nje nije potrebno isto što i njoj od vas. Preuzeli ste na sebe ulogu zaštitnika, utešitelja, vozača, organizatora – i to volonterski. Niste postavili nikakve uslove, niste ni tražili ništa zauzvrat, samo ste se nadali i očekivali da će ona ceniti vaš trud i vašu dostupnost i da će vas nagraditi prema zasluzi. Ali, to najčešće ne funkcioniše tako. Razmislite i o tome kakva je ona osoba zapravo – da li svesno iskorišćava vaša osećanja, drži vas, jer joj treba oslonac, dok ne nađe nekog drugog muškarca, koji će joj biti i zaštitnik, ali će i angažovati njena osećanja. Da li vas zapravo smatra slabićem, jer joj dozvoljavate da vas iskorišćava (pa čak i teroriše) i da se ponaša prema vama kao da “visite na čiviluku” i pri ruci ste joj kad joj zatrebate, a u međuvremenu je ne uznemiravate, ne tražite ništa, ma ne mora ni da zna da postojite. Pa, sad kad ste razmislili, preduzmite nešto.

Izjasnite se

Možda ćete time iskreno šokirati svoju prijateljicu, ali to ne mora da naruši vaše odnose ni na koji način – a može da ih promeni onako kako vi želite. Dakle, recite joj da vi jeste njen prijatelj i da ona ne treba da brine da će vas izgubiti, ali da vi imate prema njoj osećanja i hoćete da znate da li ona može da vam uzvrati, odnosno, da li vaš prijateljski odnos može da preraste u vezu. Možda je i ona o tome razmišljala, ali je čekala da preuzmete inicijativu – neke stvari ne idu baš lako i spontano, ni među prijateljima. Svakako, izjašnjavanjem ćete raščistiti situaciju i znaćete na čemu ste. Možda ćete i dalje ostati prijatelji, ali ona će verovatno smanjiti svoje zahteve i tretiraće vas drugačije, sada kad je izvesno da vi želite više nego ona. Granica će se pojaviti – i štitiće vaše interese i vaša osećanja.

Wannabe TV

Editors choice