WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Kako da postavite granice – zoni prijateljstva

Kako da postavite granice – zoni prijateljstva

1/2

Zona prijateljstva je onaj zatvoreni krug u kome muškarci često gube orijentaciju, vrteći se i okrećući i ne pronalazeći izlaz. Pitate se kako ste se tu našli i zašto ostajete tu i kako da iskoračite iz tog kruga? Evo kako da postavite granice zoni prijateljstva, umesto da ih ona postavlja vama.

Najčešće je do vas – zato se izjasnite

Ako ne shvatate kako ste dospeli u zonu prijateljstva, kako ste postali rame za plakanje i njena osoba od poverenja i kako to što skačete i cimate se zbog nje svaki put kad ste joj potrebni, ne dovodi do onoga što smatrate da zaslužujete – zapitajte se da li je to možda do vas. Jer kad to pitanje sebi iskreno postavite, odgovor će vam odmah sinuti – naravno da je do vas. Dozvolili ste da ona misli da može od vas da dobije sve što joj je potrebno, a da ne mora ništa da pruža zauzvrat, jer vama očigledno od nje nije potrebno isto što i njoj od vas. Preuzeli ste na sebe ulogu zaštitnika, utešitelja, vozača, organizatora – i to volonterski. Niste postavili nikakve uslove, niste ni tražili ništa zauzvrat, samo ste se nadali i očekivali da će ona ceniti vaš trud i vašu dostupnost i da će vas nagraditi prema zasluzi. Ali, to najčešće ne funkcioniše tako. Razmislite i o tome kakva je ona osoba zapravo – da li svesno iskorišćava vaša osećanja, drži vas, jer joj treba oslonac, dok ne nađe nekog drugog muškarca, koji će joj biti i zaštitnik, ali će i angažovati njena osećanja. Da li vas zapravo smatra slabićem, jer joj dozvoljavate da vas iskorišćava (pa čak i teroriše) i da se ponaša prema vama kao da “visite na čiviluku” i pri ruci ste joj kad joj zatrebate, a u međuvremenu je ne uznemiravate, ne tražite ništa, ma ne mora ni da zna da postojite. Pa, sad kad ste razmislili, preduzmite nešto.

Izjasnite se

Možda ćete time iskreno šokirati svoju prijateljicu, ali to ne mora da naruši vaše odnose ni na koji način – a može da ih promeni onako kako vi želite. Dakle, recite joj da vi jeste njen prijatelj i da ona ne treba da brine da će vas izgubiti, ali da vi imate prema njoj osećanja i hoćete da znate da li ona može da vam uzvrati, odnosno, da li vaš prijateljski odnos može da preraste u vezu. Možda je i ona o tome razmišljala, ali je čekala da preuzmete inicijativu – neke stvari ne idu baš lako i spontano, ni među prijateljima. Svakako, izjašnjavanjem ćete raščistiti situaciju i znaćete na čemu ste. Možda ćete i dalje ostati prijatelji, ali ona će verovatno smanjiti svoje zahteve i tretiraće vas drugačije, sada kad je izvesno da vi želite više nego ona. Granica će se pojaviti – i štitiće vaše interese i vaša osećanja.

Wannabe TV

Editors choice