Krajem dvadesetog veka naučna istraživanja su se intenzivirala na polju muško-ženskih odnosa. Utvrđene razlike u funkcionisanju muškog i ženskog uma, dovele su naučnike do pokušaja da podstaknu razumevanje među polovima, odnosno, da pronađu koje vrednosti cene muškarci, a koje žene i u čemu su sličnosti i razlike među tim vrednostima. Brojna istraživanja rezultirala su i nekim praktičnim preporukama – na osnovu onoga što žene najviše cene, naučnici su sastavili listu osobina koje muškarca čine posebno privlačnim ženama. Pa, ako želiš da budeš privlačniji ženskom svetu, upravljaj se ovim savetima.

Prepoznaj signale govora tela

Pažljivo posmatraj kako se ponaša žena koja ti se dopada (i nemoj da buljiš netremice, to je malo zastrašujuće), da bi pročitao signale, odnosno, da bi znao da li si joj skrenuo pažnju i da li je zainteresovana, ili te uopšte ne primećuje (ili joj se ne dopadaš). Ako se ona smeši, gleda te širom otvorenih očiju i podiže obrve (ima otvoren izraz lica), a zatim spušta glavu i skreće pogled (i možda krije osmeh rukom), to su pozitivni signali i ona je raspoložena za flert i kontkat, pa i više od toga. Ovaj govor tela isti je kod svih žena na svetu i isto značenje ima u Americi, kao i u Africi.

Pokaži da si imućan

Čak i ako nisi, ne ponašaj se cicijaški – žena će radije odabrati nekog ko je široke ruke i opušten (kad ima sa čim) i ko nije nesrećan i nervozan kad su uslovi skučeni, nego škrtog čoveka, koji negoduje na svaki trošak i više voli ideju da ima novac, nego udobnost i lagodnost koju novac može da obezbedi. Dakle, naučno je utvrđeno da žene smatraju privlačnijim muškarca koji je materijalno stabilan (bogat), nego onog ko ima samo telesnu privlačnost. Oni navode razloge – materijalno stabilan muškarac je “mužjak” koji može da obezbedi nju i njihovo potomstvo, odnosno, da pruži sigurno sklonište “ženki” koja rađa i odgaja potomstvo. U tom smislu, civilizacija nije mnogo uticala na razvoj međupolnih odnosa – muškarac je i dalje lovac i “provajder”, a ženi je potrebna zaštita jer je ranjiva i izložena tokom trudnoće, rađanja i odgajanja dece.

Comments