Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Kako da privučeš žene – prema naučnim preporukama

Kako da privučeš žene – prema naučnim preporukama

1/2

Krajem dvadesetog veka naučna istraživanja su se intenzivirala na polju muško-ženskih odnosa. Utvrđene razlike u funkcionisanju muškog i ženskog uma, dovele su naučnike do pokušaja da podstaknu razumevanje među polovima, odnosno, da pronađu koje vrednosti cene muškarci, a koje žene i u čemu su sličnosti i razlike među tim vrednostima. Brojna istraživanja rezultirala su i nekim praktičnim preporukama – na osnovu onoga što žene najviše cene, naučnici su sastavili listu osobina koje muškarca čine posebno privlačnim ženama. Pa, ako želiš da budeš privlačniji ženskom svetu, upravljaj se ovim savetima.

Prepoznaj signale govora tela

Pažljivo posmatraj kako se ponaša žena koja ti se dopada (i nemoj da buljiš netremice, to je malo zastrašujuće), da bi pročitao signale, odnosno, da bi znao da li si joj skrenuo pažnju i da li je zainteresovana, ili te uopšte ne primećuje (ili joj se ne dopadaš). Ako se ona smeši, gleda te širom otvorenih očiju i podiže obrve (ima otvoren izraz lica), a zatim spušta glavu i skreće pogled (i možda krije osmeh rukom), to su pozitivni signali i ona je raspoložena za flert i kontkat, pa i više od toga. Ovaj govor tela isti je kod svih žena na svetu i isto značenje ima u Americi, kao i u Africi.

Pokaži da si imućan

Čak i ako nisi, ne ponašaj se cicijaški – žena će radije odabrati nekog ko je široke ruke i opušten (kad ima sa čim) i ko nije nesrećan i nervozan kad su uslovi skučeni, nego škrtog čoveka, koji negoduje na svaki trošak i više voli ideju da ima novac, nego udobnost i lagodnost koju novac može da obezbedi. Dakle, naučno je utvrđeno da žene smatraju privlačnijim muškarca koji je materijalno stabilan (bogat), nego onog ko ima samo telesnu privlačnost. Oni navode razloge – materijalno stabilan muškarac je “mužjak” koji može da obezbedi nju i njihovo potomstvo, odnosno, da pruži sigurno sklonište “ženki” koja rađa i odgaja potomstvo. U tom smislu, civilizacija nije mnogo uticala na razvoj međupolnih odnosa – muškarac je i dalje lovac i “provajder”, a ženi je potrebna zaštita jer je ranjiva i izložena tokom trudnoće, rađanja i odgajanja dece.

Wannabe TV

Editors choice