Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Kako da privučeš žene – prema naučnim preporukama

Kako da privučeš žene – prema naučnim preporukama

1/2

Krajem dvadesetog veka naučna istraživanja su se intenzivirala na polju muško-ženskih odnosa. Utvrđene razlike u funkcionisanju muškog i ženskog uma, dovele su naučnike do pokušaja da podstaknu razumevanje među polovima, odnosno, da pronađu koje vrednosti cene muškarci, a koje žene i u čemu su sličnosti i razlike među tim vrednostima. Brojna istraživanja rezultirala su i nekim praktičnim preporukama – na osnovu onoga što žene najviše cene, naučnici su sastavili listu osobina koje muškarca čine posebno privlačnim ženama. Pa, ako želiš da budeš privlačniji ženskom svetu, upravljaj se ovim savetima.

Prepoznaj signale govora tela

Pažljivo posmatraj kako se ponaša žena koja ti se dopada (i nemoj da buljiš netremice, to je malo zastrašujuće), da bi pročitao signale, odnosno, da bi znao da li si joj skrenuo pažnju i da li je zainteresovana, ili te uopšte ne primećuje (ili joj se ne dopadaš). Ako se ona smeši, gleda te širom otvorenih očiju i podiže obrve (ima otvoren izraz lica), a zatim spušta glavu i skreće pogled (i možda krije osmeh rukom), to su pozitivni signali i ona je raspoložena za flert i kontkat, pa i više od toga. Ovaj govor tela isti je kod svih žena na svetu i isto značenje ima u Americi, kao i u Africi.

Pokaži da si imućan

Čak i ako nisi, ne ponašaj se cicijaški – žena će radije odabrati nekog ko je široke ruke i opušten (kad ima sa čim) i ko nije nesrećan i nervozan kad su uslovi skučeni, nego škrtog čoveka, koji negoduje na svaki trošak i više voli ideju da ima novac, nego udobnost i lagodnost koju novac može da obezbedi. Dakle, naučno je utvrđeno da žene smatraju privlačnijim muškarca koji je materijalno stabilan (bogat), nego onog ko ima samo telesnu privlačnost. Oni navode razloge – materijalno stabilan muškarac je “mužjak” koji može da obezbedi nju i njihovo potomstvo, odnosno, da pruži sigurno sklonište “ženki” koja rađa i odgaja potomstvo. U tom smislu, civilizacija nije mnogo uticala na razvoj međupolnih odnosa – muškarac je i dalje lovac i “provajder”, a ženi je potrebna zaštita jer je ranjiva i izložena tokom trudnoće, rađanja i odgajanja dece.

Wannabe TV

Editors choice