Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Kako da razumeš i tretiraš žene (prvi deo)

1/2

Zanimljivo kako muškarce rađaju i odgajaju žene, ne učeći ih ničemu suštinski bitnom za međupolne odnose. Kroz odrastanje oni žensku brigu uzimaju zdravo za gotovo i nastoje da joj se otrgnu, da bi mogli da se potvrde kao muškarci i pronađu samostalnost. To je verovatno prirodno, ali kultura i vaspitanje su izneverili muškarce u ovom bitnom aspektu – ženska lepota i seksepilnost koriste se u marketinške svrhe, obline i osmesi prodaju muškarcima automobile, pornografiju, pastu za zube – sve. Navikli ste da posmatrate žene kao objekat, a čudite se zašto ih ne razumete i zašto ne uspevate da izgradite kvalitetan odnos. Niste vi krivi, ali niste ni glupi, ni bespomoćni – uložite malo pažnje i truda u razumevanje nekih aspekata ženskog bića koji vam promiču i u praktikovanje tog razumevanja.

john schnobrich wPAmA768vf4 unsplash e1593180633984 Kako da razumeš i tretiraš žene (prvi deo)

Ženama se smučilo da budu objekti. Ako joj priđeš kao subjektu, odnosno pokažeš interesovanje za njenu ličnost, umesto zaslepljenosti njenim grudima, predstavljaš osvežavajuću pojavu na njenom radaru, koju vredi pratiti. Razmisli ovako – kad pogledaš gomilu žena na nekom društvenom događaju, u kafiću, negde gde žene dolaze doterane i nasmejane, koliko ih je među njima, sa kojima bi imao seks (bez rizika, bez emocija, bez komplikacija)? Verovatno dolaze u obzir sve žene ili bar većina njih. Žene znaju da ih ti tako vidiš. I kad priđeš jednoj, ona razmišlja o tome kako si prišao da se okušaš, a ne zato što ti je baš ona privukla pažnju. I kako ćeš prići sledećoj, ako te ona odbije. I pita se koliko li te je žena već odbilo. Svakoj ženi je muka od toga, a ipak će nastojati da te odbije kulturno, bez ponižavanja.

Ukoliko baš ne spadaš u onaj jedan procenat prisutnih muškaraca koliko iznosi njeno interesovanje na nivou “sa kim bih mogla da imam seks, kad bi to bilo bezbedno (i da li bi to dovelo do buđenja emocija)”. Dakle, trideset muškaraca posmatra trideset žena sa požudom (ili bar polovinu njih), a svaka od trideset žena posmatra ovih trideset muškaraca sa uzdahom – nema ni jednog ko zbog nečeg deluje posebno, zanimljivo i privlačno ili možda vide dvojicu ili trojicu, koji su već obuzeti razgovorom sa nekim ženama (ili su došli sa njima) i vide nekoliko pripitih maloumnika koji zamišljaju da su šarmantni i redom smaraju svaku ženu koja ih pogleda. Žene su smislile onu surovu izreku “muškarci su kao WC ili su us.ani ili su zauzeti” – razmisli o tome zašto je taj stereotip tako rasprostranjen i toliko puta potvrđen.

Wannabe TV

Editors choice