Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Kako da razumeš i tretiraš žene (prvi deo)

1/2

Zanimljivo kako muškarce rađaju i odgajaju žene, ne učeći ih ničemu suštinski bitnom za međupolne odnose. Kroz odrastanje oni žensku brigu uzimaju zdravo za gotovo i nastoje da joj se otrgnu, da bi mogli da se potvrde kao muškarci i pronađu samostalnost. To je verovatno prirodno, ali kultura i vaspitanje su izneverili muškarce u ovom bitnom aspektu – ženska lepota i seksepilnost koriste se u marketinške svrhe, obline i osmesi prodaju muškarcima automobile, pornografiju, pastu za zube – sve. Navikli ste da posmatrate žene kao objekat, a čudite se zašto ih ne razumete i zašto ne uspevate da izgradite kvalitetan odnos. Niste vi krivi, ali niste ni glupi, ni bespomoćni – uložite malo pažnje i truda u razumevanje nekih aspekata ženskog bića koji vam promiču i u praktikovanje tog razumevanja.

john schnobrich wPAmA768vf4 unsplash e1593180633984 Kako da razumeš i tretiraš žene (prvi deo)

Ženama se smučilo da budu objekti. Ako joj priđeš kao subjektu, odnosno pokažeš interesovanje za njenu ličnost, umesto zaslepljenosti njenim grudima, predstavljaš osvežavajuću pojavu na njenom radaru, koju vredi pratiti. Razmisli ovako – kad pogledaš gomilu žena na nekom društvenom događaju, u kafiću, negde gde žene dolaze doterane i nasmejane, koliko ih je među njima, sa kojima bi imao seks (bez rizika, bez emocija, bez komplikacija)? Verovatno dolaze u obzir sve žene ili bar većina njih. Žene znaju da ih ti tako vidiš. I kad priđeš jednoj, ona razmišlja o tome kako si prišao da se okušaš, a ne zato što ti je baš ona privukla pažnju. I kako ćeš prići sledećoj, ako te ona odbije. I pita se koliko li te je žena već odbilo. Svakoj ženi je muka od toga, a ipak će nastojati da te odbije kulturno, bez ponižavanja.

Ukoliko baš ne spadaš u onaj jedan procenat prisutnih muškaraca koliko iznosi njeno interesovanje na nivou “sa kim bih mogla da imam seks, kad bi to bilo bezbedno (i da li bi to dovelo do buđenja emocija)”. Dakle, trideset muškaraca posmatra trideset žena sa požudom (ili bar polovinu njih), a svaka od trideset žena posmatra ovih trideset muškaraca sa uzdahom – nema ni jednog ko zbog nečeg deluje posebno, zanimljivo i privlačno ili možda vide dvojicu ili trojicu, koji su već obuzeti razgovorom sa nekim ženama (ili su došli sa njima) i vide nekoliko pripitih maloumnika koji zamišljaju da su šarmantni i redom smaraju svaku ženu koja ih pogleda. Žene su smislile onu surovu izreku “muškarci su kao WC ili su us.ani ili su zauzeti” – razmisli o tome zašto je taj stereotip tako rasprostranjen i toliko puta potvrđen.

Wannabe TV

Editors choice