Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Kako da razumeš i tretiraš žene (treći deo)

1/2

Ženski um se razvijao drugačije od muškog, evoluirao je u skladu sa specifičnim ženskim potrebama, koje su u velikoj meri određenje ranjivošću i društvenim položajem, koji osuđuje žensku seksualnu slobodu. I tako, seksualna sloboda koja se danas propagira, nije u evolutivnim interesima žene – ona može da se prepusti promiskuitetnom ponašanju (u ime slobode), ali brzo shvata zamku koja se u tome krije – to odgovara muškim interesima, a ne njenim. Zato žena razvija romantična očekivanja, koja podižu standarde i postavljaju granice, stavljajući muškarca u položaj da se bori za njenu naklonost, da je osvaja nuđenjem sigurnosti, obavezivanjem, posvećivanjem.

Zahvaljujući ovom otklonu koji su žene razvile, evidentan je fenomen u koji vam je možda teško da poverujete – veoma privlačnoj i samosvesnoj ženi je mnogo teže da dobije ono što hoće, na seksualnom i romantičnom nivou, nego što je to nekom sasvim prosečnom muškarcu. Muška logika kaže “da sam ja na njenom mestu, odveo bih u krevet svakog koga želim” – ali ta logika nije validna za ženu. Ona ne želi nekoga (a kamoli svakoga) tek tako da odvede u krevet – seksualno zadovoljstvo je sekundarno, primarno je poštovanje, divljenje, pristojnost, kvaliteti koje muškarac nudi, čak i ako je u pitanju prolazna romansa ili avantura.

priscilla du preez 9vHPCKymSh0 unsplash e1593688182332 Kako da razumeš i tretiraš žene (treći deo)

Ako ne shvatite u prvom satu razgovora da već uspostavljate odnos u kome je potrebno da pokažete i razmenite poštovanje i nežnost, znajte da tu neće biti seksa.

“Zamka” kreveta je povratna – da biste dobili seks, morate ponuditi ljubav. Da biste osvojili poverenje, morate biti iskreni i predani u tome. A kad to zaista ponudite, već ste u romansi koju ne želite da prekinete samo zato što ste u nju krenuli sa idejom da ženu odvedete u krevet.

Wannabe TV

Editors choice