Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Kako da razumete žensku preosetljivost

1/2

U svim odnosima sa ženama u svom okruženju, naročito u partnerskim odnosima, suočavate se sa ženskom preosetljivošću, koja vas zbunjuje i ljuti. Neke žene možete izdvojiti kao preosetljive, ali to je samo etikete ponašanja koje vas uzrujava i koje ne razumete.   

Potreba za samoćom 

Svakome je potrebno vreme samo za sebe, a preosetljivim ženama su to trenuci u kojima se povezuju sa sobom – iako deluje da su to momenti kada se udaljavaju od vas. Preopterećene brigom zbog tuđih osećanja i problema, žene imaju potrebu da shvate kako se tačno osećaju i zašto – u samoći i tišini. 

Empatija je često iscrpljujuća 

Preosetljive žene osećaju patnju onih koje vole, jače nego sopstvenu. Često ćete od njih čuti kako bi im bilo lakše kada bi one mogle da preuzmu ono što oseća neko blizak i da to prožive umesto njega. Emocije drugih su preplavljujuće i zato one čine sve da bi svi oko njih bili mirni i zadovoljni, a to je ponekad užasno iscrpljujuće. 

Ne govorite im da nešto ne treba da shvataju lično 

Jer one shvataju lično ono što im je važno, učestvuju celim srcem u onome do čega im je stalo. I kad im kažete da nešto ne treba da shvataju lično, to je kao da ste im rekli da ne treba da im bude stalo, a to je povređujuće. Ako je ženi važno kako se vi osećate i šta proživljavate, to je zato što vas voli i stalo joj je do vas – kako da to ne shvata lično? Hoćete li da vas manje voli, jer vam je njena pažnja i briga naporna? Moraćete to drugačije da rešite, sami sa sobom. Pokušajte da to ne shvatite lično (ha!). 

Strast je ispred logike

Ponekad, žene stupaju u akciju impulsivno, spontano, vođenje svojim osećanjima i instiktima i uopšte im nisu važne primedbe razuma i logike. To ne znači da nisu razumne i da su nelogične, već da su u stanju da zanemare te instrumente, koristeći neke druge. Ne pokušavajte da ohladite žensku strastvenost logikom i razumom, jer, možda ćete uspeti. 

Snažno reaguju

Vi biste rekli “preterano”. Ali, ako vas uznemirava da gledate otvoreno i snažno ispoljavanje osećanja, to nije problem ženske preosetljivosti, nego vaše sklonosti da utišavate, zanemarujete i potiskujete osećanja. Preterane reakcije su jednostavno iskrene, poštujte to. 

Wannabe TV

Editors choice