Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Kako da u tri koraka uspostaviš hemiju

Neverbalna komunikacija i kontakt očima

Najbitniji element neverbalne komunikacije je kontakt očima – ako izbegavate da gledate ženu u oči, ili se osećate neprijatno zbog razmene dugih pogleda, ona će sasvim tačno proceniti da vam nedostaje snaga i samouverenost. Samopouzdani, otvoreni i autentični muškarci, mogu da dopru do ženskog srca čak i kad nisu sjajni sagovornici – pogledom. Ako to niste – snažni, samouvereni i autentični – svakako treba da radite na sebi, da biste otkrili uzroke svoje nesigurnosti, prihvatili svoje slabosti i osnažili svoje jake strane. Da biste bili autentični, nije potrebno da budete nešto naročito (ni naročito uspešni, ni posebno zgodni, ni zanimljivi, ni duhoviti), već je potrebno da zračite svojim sopstvom, da budete ono što jeste. I kad gledate ženu u oči, sa osmehom, ili bez osmeha, ona će u tom pogledu videti vas, vaše biće, sa kojim može da se poveže. Takođe, oči emituju energiju senzualnosti i to je nešto što možete i sami da osetite i svesno da upotrebite.

Gledajte ženu sa kojom razgovarate u oči svaki put malo duže i intenzivnije, nego što biste to inače učinili. Dok je gledate, zamislite kako je ljubite, osetite tu senzualnu energiju i pošaljite je – pogledajte u njene usne, pa opet u oči, a zatim skrenite pogled (poruka je poslata). Posmatrajte njen govor tela – ako pocrveni, spusti pogled, obgrli se rukama, smeška se i meškolji, primila je poruku i iskra hemije je upravo planula u njoj.

Razumevanje ženskih “prvobitnih” potreba

Evolucioni zapis u ženskim genima traži muškarca koji može da je štiti, da joj obezbedi potomstvo i “pruži usluge” (osigura izdržavanje potomstva), a to znači da igru ne dobija vaš fizički izgled, niti šarm, nego sigurnost koju nudite. Evo kako da na prvom sastanku pošaljete signale koje njen radar tumači kao znake stabilnosti i sigurnosti.

Držite se tradicionalnog, džentlmenskog ponašanja – vi plaćate račun, a ako imate posla sa ženom koja se tome kategorično opire, možete predložiti da sledeći put ona vas izvede. Ovim potezom čuvate i svoje i njeno dostojanstvo – neke žene se zaista osećaju loše zbog toga, jer veruju (svesno ili nesvesno) da muškarac očekuje da mu se uzvrati na drugi način (otplati u naturi) i zato pomno čuvaju svoju nezavisnost i pravo da odlučuju o tome da li sa nekim žele da budu prisne, a ne da pristaju na prisnost zato što osećaju da su dužne da to urade. Potrebno je da to shvatite i da se prema ženi ponašate kao prema dami, iako ona možda nastupa kao feministkinja, ili poslovno uspešna žena, koja tačno zna šta hoće. Dakle, to sve uključuje preuzimanje inicijative – izbor i predlaganje mesta za sastanak, kao i pitanje u koliko sati i gde da dođete po nju, otvaranje vrata, pridržavanje kaputa… Kada se ponašate kao neko ko je zainteresovan za to da se žena oseća udobno i zaštićeno, kada svojim ponašanjem pokazujete da ste spremni da budete “u njenoj službi”, šaljete na najdirektniji način poruku o tome da ste sposobni da ispunite njene (nesvesne) prvobitne potrebe.

Žene zaista žele junaka i zaštitnika, čak i kada su savršeno sposobne da se brinu i o sebi i o porodici, to je biološka stvar, duboko ispod sve osvešćenosti kojom se diče savremene žene. Pa, ako vam uspeva da razgovarate emocionalnim jezikom, da pošaljete poruku snage i senzualnosti kroz intenzivne poglede i da se ponašate kao džentlmen i vitez, lako ćete u svakoj ženi zapaliti iskru i uspostaviti hemijsku povezanost, odnosno, ispuniti uslove koji su ženama potrebni, da bi se zainteresovale i nastavile da se viđaju sa vama.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow_gentlemen

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice