Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Kako da vodiš normalan razgovor sa devojkom (drugi deo)

1/2

Dakle, kada si savladao uputstva iz prvog dela, o tome kako da priđeš i započneš ćaskanje, koje teme da izbegavaš, osim ako ih ona ne pokrene, kako da pričaš o nečemu što te zanima, a da ne daviš i kako da je podstakneš da govori o onome što nju zanima, idemo dalje.

Ne razglabaj o sebi

To je klizav teren – koliko god se trudio da je navodiš da govori o sebi, što je konverzacija duža i interesovanje življe, to si bliži vratolomnom klizanju, na kome lako možeš slomiti led (ili nogu) i propasti u ledenu vodu. Jer, ti voliš da pričaš o sebi, a kad se zaneseš, može se desiti da izgubiš pojam o tome šta ženi ne treba da govoriš, jer ona to čuje kao budalaštinu, hvalisanje i sirovost (i obično je u pravu). Dakle, ne dozvoli da ti tvoja zanimljiva biografija istera pamet iz mozga i odgovaraj kratko, suštinski i skromno. Nikako ne pričaj o tome koliko je tvoja bivša cenila tvoje krevetske performanse („ja teram po sat vremena“ – ostavi za trenutak kada ćeš to pokazati u praksi), ne poveravaj se kao da je terapeut (i traume iz detinjstva će doći na red, kao i inkriminisana zaljubljenost u tetku, dadilju, učiteljicu – mada ni jedna žena nikada ne želi to da sluša), suzdrži se od političkih tirada, kao i od detaljnih izveštaja o poslednjoj utakmici svog omiljenog tima, ili performansima svog automobila, ili nadogradnji svog kompjutera. Dovoljno je reći da voliš fudbal i automobile, da se baviš IT tehnologijama, amaterski ili profesionalno, da si imao ozbiljnu vezu (ili više njih) i da su te veze propale verovatno zato što nisi bio spreman da prihvatiš odgovornost (što verovatno nisi spreman ni sada, ali pusti je da veruje da to znači upravo suprotno).

Prigrli tišinu

Tišina u toku razgovora ne mora da bude neprijatna. Niko ne treba da priča non-stop, da bi izbegao pauze. To ljudi rade kad su nervozni i kad su uplašeni da neće ostaviti dobar utisak – trude se i upinju da razgovor neprekidno teče, da izbegnu napetu tišinu. Nauči trik – ćuti i slušaj, zauzmi opušten stav, a kad ona prestane da govori, ćuti i dalje, delujući kao da duboko razmišljaš o onome što si čuli (a ne kao da si žestoko smoren). Skreni joj pažnju na neku prirodnu lepotu – cvrkut ptice, oblake, boju neba, treperenje lišća, muziku u daljini – pokaži joj rukom i stavi prst na usta, pozovi je na zajedničko uživanje u svetu koji vas okružuje, bez suvišnih razmena informacija. Nema žene koja to neće doživeti kao veoma romantično. Da bi tišina bila prirodnija i spokojnija, govori sporije i razmišljaj nekoliko trenutaka pre nego što odgovoriš na pitanje, ili nešto prokomentarišeš, tako ćeš ostaviti utisak tipa koji nije brzoplet i ume da uspostavi saradnju između svog osećaja i svog mozga (retka muška vrlina, koju žene obožavaju).

Wannabe TV

Editors choice