Intervju: Vitomir Jevremović o VR-All-Art projektu, umetnosti i virtuelnoj stvarnosti

6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Kakvi se muškarci sviđaju savremenim curama

Kakvi se muškarci sviđaju savremenim curama

1/2

Danas nije lako odrediti šta znači biti pravi muškarac i kako to postići – od muškaraca se očekuje da budu džentlmeni i zaštitnici, ali i da budu iskreni, otvoreni u komunikaciji, da umeju da izražavaju svoja osećanja, da budu nežni i saosećajni i da kao očevi shvataju svoju ulogu mnogo drugačije, nego što je bilo nekada, odnosno da u roditeljstvu učestvuju ravnopravno. Zahtevi su oprečni – savremen muškarac treba da bude snažan, ali i da poznaje i priznaje svoju ranjivost, a to je ono što žene oduvek rade i ne misle da je naročito teško, niti da je rezervisano samo za žene.

Psiholozi su svesni procepa u kome se muški svet nalazi, sa vekovnim patrijarhalnim nasleđem iza sebe i zatevima savremenog partnerstva i savremenih žena pred sobom i stalno se bave istraživanjima, kako bi dublje pronikli u kompleksnost savremenih muško-ženskih odnosa i svima pomogli da se lakše orijentišu u ovoj zbunjujućoj oblasti života.

Tako su neka istraživanja pokazala da su mladim ženama privlačniji muškarci kojima je porodica važnija od posla i karijere – naročito onim ženama koje su same veoma ambiciozne i žele da se ostvare na poslovnom planu. One ne žele da same nose teret porodice i domaćinstva, odnosno, da igraju ulogu “stuba porodice” koja je ženama namenjena, već da taj “noseći” posao podele sa muškarcem, kako bi imale vremena da se bave razvojem svoje karijere.

Savremene cure očekuju da muškarac bude dobar otac, podrška porodici i sasvim uključen u svakodnevni život.

Navodeći osobine koje muškarca čine poželjnim kao partnera i izazivaju poštovanje žene, devojke su navodile obične primere svakodnevnog ponašanja.

Wannabe TV

Editors choice