Druga mama

Od kada se udala ona je shvatila da sve, po njoj, loše navike svoga muža, ona mora da ispravi. Zbog toga se svakodnevno i vrlo studiozno bavi vaspitavanjem. “Čarape se ne skidaju na sred sobe”, “Prljav veš se stavlja u, a ne na korpu”, “Nemoj da mrviš dok jedeš”, samo su neke od njenih lekcija. U svemu tome ona zna da bude vrlo besna na svoju svekrvu, zbog toga što sve to nije naučila svoga sina. Nego ga je, pobogu, razmazila. Nije joj lako, priznaćete. A ni vama muškarcima sa takvom ženom.

poslovna zena Koju biste od njih oženili

Borac za ženska prava

Ona zahteva potpunu ravnopravnost polova u kući i braku. Ne misli da se poslovi dele na muške i ženske, već da muškarac treba i da usisa, opere sudove, skuva ručak. Ni pod razno ne želi da sedi kod kuće dok njen muž gradi karijeru. Ona smatra da ima podjednako pravo da se profesionalno ostvaruje. Odlazak na službeni put se za nju podrazumeva i naravno da smatra da je potpuno normalno da muž ostane sa decom, jer to je očigledan pokazatelj da je emancipovan i savremen. Zbog toga, ako se smatrate ravnopravni sa ženama, onda je ona prava za vas.

Patrijarhalna mučenica

Njoj nikad ništa ne smeta i ninašta se ne žali. Vaspitana je da je muškarac “glava porodice” i da donosi odluke o svemu. Uvek stavlja muža ispred sebe i smatra da je svaka njegova reč “zlatna“. Ako biste da zamislite takvu ženu, setite se pokojne Sonje Savić u filmu “Braća po materi” i sve će vam biti jasno!

Olivera Denčić

 

Comments