Saveti o tome kako da uputite ženi kompliment koji neće biti napadno laskanje, koji će biti originalan i pre svega iskren, odnose se na to da zapazite i pohvalite njene pokrete, držanje, smeh, sjaj u očima, njen vedar duh, živahnost i originalnost – i to su sve dobri saveti. Ali, muškarci su vizuelni tipovi i prvo primećuju fizički izgled, pa spontani komplimenti uglavnom glase “lepa si” i “baš mi se sviđaš” ili su upućeni bujnosti njenih oblina.

Sasvim je u redu davati komplimente fizičkom izgledu i lepoti, ali bolje izbegnite hvaljenje njenih grudi i zadnjice, jer su žene na to najosetljivije i verovatno će vaš kompliment shvatiti kao poruku da je suviše debela.

Jedno istraživanje je pokazalo da žene veoma pozitivno reaguju na komplimente upućene njihovim usnama, pa zato preusmerite svoje pohvale i umesto “baš mi se sviđaju takve grudi” (uzgred, bezlični komplimenti o tome šta se vama sviđa, kod žena izazivaju otpor, jer ih na taj način svrstavate u neki tip, umesto da ih izdvajate kao posebne), recite nešto kao “imaš divne usne”. Iako puno pažnje posvećuju negovanju i šminkanju svog lica i isticanju njegovih najlepših karakteristika, žene češće primaju komplimente o svojim lepim očima, ili one uopštene (“lepa si”), a vrlo retko muškarci primećuju njihove usne – odnosno, primećuju ih, ali se prosto ne sete da upute kompliment.

Pokušajte – pohvalite lepotu i oblik usana neke žene, pa ćete videti kako će se te usne odmah nasmešiti (i odmah dodajte “i imaš divan osmeh”).

Comments