Kad nekog tek upoznajete, želite da se predstavite u najboljem svetlu i u iskušenju ste da ulepšavate ono što želite da pokažete, da sakrijete ono što ne želite da se zna i da glatko slažete o nečemu što onog drugog zanima. Laži se ne isplate na duže staze, jer se uvek otkriju, a savetnici za odnose i veze kažu da o nekim stvarima na prvom sastanku nikako ne treba lagati.

Ime i godine

Možda ne volite svoje ime, smatrate da je neprikladno i koristite neki nadimak, ili pseudonim. Ipak, recite ono što piše u ličnoj karti i zamolite osobu sa kojom ste izašli da vas oslovljava nadimkom. Ako ste vrlo mladi, ne treba da dodajete sebi godine, niti da ih oduzimate, ako ste stariji, a izgledate mladoliko, pa znate da neće biti sumnjivo. I žene i muškarci često lažu u oba ova slučaja, što ukazuje na sujetu i narušava poverenje u startu. Sigurno ćete biti otkriveni, ako se veza nastavi, ili ćete se naći u situaciji da priznate da ste lagali, a to je veoma neprijatno.

Da li imate decu

Teško da će neko slagati da ih ima, ako ih nema, ali sve je moguće, možda neko misli da ima razloga za to i da će tako pridobiti ili zadržati partnera na distanci. Ali ako prećutkujete svoje roditeljstvo, to je ozbiljan prestup. I govori pre svega o tome da niste baš zrela osoba, a onoga koga ste slagali navodi da se zapita kakav li ste tek roditelj?!

laži sastanak Stvari o kojima ne treba da lažeš na prvom sastanku
Comments