Sve što biste joj rekli deluje vam potpuno banalno i glupavo i odlučujete da je sasvim dovoljno što možete da je gledate i da joj se divite, jer je ona ionako za sto klasa iznad vas, potpuno nedostižna. Osećate se nedostojno, čežnjivo i beznadežno.
Niste jedini. Tako lepota deluje na ljude. Mislimo da su lepi uvek iznad nas i osećamo ono pobožno divljenje – kad bi neko takav bio naš, stavili bismo ga u vitrinu, da ga gledamo samo mi i čuvamo kao najveći škrtac svoje novce u slamarici.
Lepota nas obeshrabruje i čini da budemo svesni svih svojih kompleksa. Ali to je samo sjaj. A svaka svetlost ima svoju tamnu stranu. Verovatno ste čuli da su lepe žene često veoma usamljene, a takođe i nesigurne i iskompleksirane, baš kao i mnoge druge? Da li ste viđali one parove – on mali i smešan čovečuljak, ona lepotica, da ti pamet stane? Da li ste se zapitali šta je ona, tako božanstvena, pronašla u tom smešnom tipu?

Divno lice, pa još ako uz njega ide divan stas, svi primećuju i reaguju. Lepotica je kao neka filmska diva, gde god se pojavi. Uvek će je dočekati pogled divljenja, bojažljivi osmeh, ljubaznost i uslužnost, jer običan svet voli da bude u društvu popularnih i lepih, da malo tog sjaja pređe i na njih. Nije teško shvatiti da je ta lepota koliko dar, toliko i teret, baš kao što je to popularnost. Slavno ili prelepo lice, ne dozvoljavaju lepotici da prođe nezapažena kad joj je to potrebno, a kad joj se neko sviđa, uvek se pita da li se ona njemu sviđa samo kao slika, ili je u stanju da u njoj vidi ženu i osobu.

lepotica1 Lepotice nisu nedostižne
Comments