Obično se misli da su velike stvari presudne, da su velike greške neoprostive – laž, prevara, različite vrednosti koje se tiču braka i vaspitanja dece, ali veze često pucaju i pre nego što stignu do velikih kamenova spoticanja – zbog sitnica. Zbog stvari kojih niste svesni ni ti ni partnerka, a koje vas dele i udaljavaju.

Ti si veliki ljubitelj sporta, a ona nije

Možda se rekreativno baviš sportom ili si strastveni navijač i pratiš više sportskih oblasti – svakodnevno. Još ako svakog vikenda ideš na neku utakmicu, a tvoja partnerka ne može i ne želi da te prati u tome, jer je to ne zanima, neminovno je da se u jednom trenutku ona oseti odbačeno. Kad čuješ optužbu da su ti utakmice važnije od nje, znaj da se ona stvarno tako oseća – zapostavljeno zbog nečeg što ne samo da joj je potpuno nezanimljivo, nego za to ne može da pronađe nikakvo realno opravdanje. To interesovanje ti ne donosi nikakvu dobit, ne čini te boljim čovekom i partnerom i samo ti oduzima vreme koje bi mogao da provedeš sa njom.

Neko od vas dvoje nije baš dobar slušalac

Češće se u vezi dešava da ovu optužbu čuje muškarac – ako je čuje. Kad ti ona prebaci da je uopšte ne slušaš, ti verovatno odbacuješ tu optužbu ili pokušavaš da se braniš, umesto da se zapitaš da li je u pravu i šta to u stvari čini dobrog slušaoca. Slušati nekog znači upijati ono što govori, istinski se interesovati za to kako on vidi i doživljava stvari i kako se zbog toga oseća. Sposobnost slušanja zaista otvara nove vidike u vezi, a ona može da se unapredi.

Ako želiš da ti veza potraje nemoj da radiš ove stvari Male stvari koje mogu da imaju veliki uticaj na tvoju vezu
Comments