Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Mentalne razlike koje ti kvare emotivne odnose

1/3

Muški i ženski um se razlikuju, to svi prihvataju i često uzimaju kao argument u raspravama. Ali činjenica da ste vi muškarci, a mi žene, ne može biti konačan odgovor, koji ostavlja gorak talog nerazumevanja, povređenosti i nezadovoljstva. Osim što smo različiti, sasvim smo opremljeni da razumemo međusobne razlike i da u bliskom odnosu pokušamo da ih prihvatimo, da ih imamo u vidu i da u odnosu na njih razvijamo komunikaciju i prilagođavamo ponašanje.

Žene vas najčešće prozivaju za grubo i tvrdoglavo ponašanje i za nedostatak empatije, kad vi koristite mozak na sebi svojstven, odnosno muški način i potpuno vas zbunjuju – šta hoće od vas, kad je sa vaše tačke gledišta sve ispravno i funkcionalno? Evo gde najčešće nastaju nesporazumi.

Ne zapažaš detalje

Ona se pojavljuje na sastanku blistajući i sva zadovoljna sobom, okreće se pred tobom u krug i pita te šta misliš i kako ti se dopada. Zblanut si i uključuješ radar, tragajući za onim što bi trebalo da primetiš i verovatno ćeš pogrešiti pohvalivši njenu novu frizuru, dok je zapravo u pitanju haljina ili obrnuto. Ona bi trebalo da shvati da ne treba da te dovodi u zabunu i da treba da ti skrene pažnju na ono što želi da primetiš. Ti ne treba da pokušavaš da se snađeš kao na ispitu (i da ipak padneš i načisto je razočaraš), već treba da joj kažeš nešto mudro, tipa “ti si meni uvek divna i sad baš blistaš, ali ne znam šta treba posebno da primetim, jer ne zapažam detalje” i verovatno to treba da kažeš svaki put kad ona pokušava da ti izmami kompliment ili kad sumnja da ti se zapravo nešto na njoj ne sviđa. Treba da razumete da se ovde radi o različitoj percepciji i da treba malo dodatnog ulaganja i sporazumevanja da bi potrebe bile zadovoljene – da bi se ona osećala ženstveno i obožavano i da bi se ti osećao sposobnim da usrećiš svoju partnerku.

mentalne razlike u emotivnim odnosima 1 Mentalne razlike koje ti kvare emotivne odnose

Wannabe TV

Editors choice