Ponekad vam se čini da vas prosto tera da je slažete, odnosno, da iskren odgovor ne dolazi u obzir i da je jedina opcija potvrda, prihvatanje, laskanje, povlađivanje. I to vas uopšte ne ljuti, jer vam pruža priliku da se pokažete kao pravi zaštitnik – njenih osećanja. 

Kada strahovito žurite, a ona vas pita: Kako izgledam, da li mi ovo dobro stoji? – naravno da joj nećete predložiti da se presvuče, već ćete je odmeriti kratkim pogledom, klimnuti glavom i reći: Izgledaš super, i dodati: Idemo – jer ako tog momenta ne prođete kroz vrata, nikada nećete stići na vreme. 

Kada vas voljena osoba pita da li je pogrešila što je poslala tu poruku, što je tako reagovala, što je tako oštro odgovorila… Ona se već kaje i sekira, a taj voz je već otputovao u jednom pravcu. Zato ćete je uveriti da je sasvim u redu što je tako postupila. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Kada se dva sata trudila da vam spremi omiljeno jelo i sva blista od ponosa i vi nemate kud, nego da pobrišete sve iz tanjira i da sipate još, iako biste radije poručili picu. 

Kada je voljena osoba bolesna i tvrdi da ne želi da dolazite i da se brinete o njoj, jer izgleda užasno i ne voli da je vidite takvu, a vi joj kažete da je ona vama uvek lepa i da uopšte ne izgleda tako loše, dok u sebi konstantujete da nikad gore nije izgledala i već ste dvostruko zabrinuti. 

Kad se ona oseća seksi u svojoj dronjavoj, šljampavoj, možda i pocepanoj trenerci i pita vas da joj to potvrdite i vi kažete „naravno“ i poljubite je. 

Kada vas pita da li ponekad maštate o nekom drugom dok vodite ljubav, a vi kao iz topa odgovorite da nemate takve maštarije, da ste uvek potpuno prisutni, jer vodite ljubav sa ženom iz svojih snova. 

Kada vam predlaže nešto što vam se uopšte ne radi, a to čini sa toliko entuzijazma i sjaja u očima, da uopšte nemate srca da je odbijete i onda jednostavno prihvatite. I pokušavate da se „zarazite“ njenim raspoloženjem. 

Kada vas pita da li ste ljubomorni, a vi kažete da jeste, iako uopšte niste, jer znate da će joj to laskati i učiniti da se oseća malo bolje zbog sebe. 

Kada vam je film koji ona obožava dosadan, ali ne želite da joj pokvarite uživanje i pokušavate da se uživite i da shvatite šta je ono što nju toliko dira. 

Kada sva blista jer je imala uspešan dan, pun zanimljivih događaja i utisaka i vi joj ne saopštavate loše vesti, niti se žalite na neki problem koji je baš danas iskrsao, jer ne želite da joj kvarite doživljaj. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Kada vas sa mnogo nade pita kako vam se sviđa njeno društvo (tetka, sestra, prijateljica, porodica) koju ste tek upoznali, a vi malo preterate sa pohvalama i suzdržite se od svake kritike, jer ona toliko želi da vam se oni sviđaju. 

Kada vas pita da li ste primetili kako je neka devojka (vaša koleginica, njena prijateljica, komšinica) seksi i atraktivna, a vi kažete nezainteresovano: Možda, ali ja to nisam primetio. 

Kada vas pita da li vam je privlačnija od vaše omiljene glumice i vi joj kažete da je ona naprosto iznad svake konkurencije. 

Kada glasno razmišlja o tome da li biste bili zajedno da ste se sreli u ranijem životnom periodu, a vi tvrdite da sigurno bi, iako znate da je to potpuno nerealna tvrdnja. 

Kada vas pita da li vam je seks sa njom među najboljima i vi kažete da jeste i da je daleko bolji nego sa bilo kim sa kim ste bili (a pritom ste se već setili svog najboljeg seksa). 

Kada objavi da je postavila veliki životni cilj i da je rešila da napravi radikalnu promenu, a vi u srcu znate da su šanse za to vrlo slabašne, ali se ipak ozbiljno posvetite toj temi i kažete joj da je to sjajno i da je podržavate. 

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević 

Comments