Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Muške izjave koje uništavaju partnerski odnos

1/2

Reči su moćne i nemojte sebi dozvoliti da ih korisite nemarno i bez razmišljanja. Reči obavezuju, osvajaju, povređuju – izgovarajući prave rečenice dopirete pravo do srca svoje drage, kao što je njima možete i ubosti pravo u srce. Verbalna agresija ima rušilačku energiju i šteti vašem odnosu više nego što verujete. Nije dovoljno reći “nisam tako mislio” kad počnete da se kajete. Zato nemojte izgovarati ono što ne mislite, jer nema dovoljno dobrih opravdanja za korišćenje reči kao hladnog oružja.

Ovo su neke od izjava koje vam lako slete sa usana u besu, a zbog kojih ćete kasnije uzalud žaliti – zato pokušajte da ih ne izgovorite.

Ako stvarno tako misliš, onda više ne treba da budemo zajedno

Ako je došlo do toga da ovo izgovorite, mora da ste veoma ljuti, ili se osećate izdano, jer partnerka ne deli vaša bitna uverenja i vrednosti. Teže je prihvatiti nešto potpuno različito od onog u šta sami verujete i zastupate svojim načinom života, ali prihvatanje je čin ljubavi, a uvređena ljutnja bliska uceni (isto tako biste mogli da kažete i “promeni smesta to mišljenje, ako hoćeš da te i dalje volim”) nema ničeg zajedničkog s ljubavlju. Dakle, ako ste zbog nečega zatečeni, osećate se izdano i razočarano, treba da iskažete svoja osećanja. Tako ćete pre doći do obostranog razumevanja i izbeći ćete razdor, tešku svađu i udaljavanje od partnera.

Ne volim te više

To je detinjasta izjava, osim ako nije istinita. Ovo se obično izgovara u ljutnji i frustraciji, a znači “želim da te povredim i kaznim, jer si ti mene povredila”. Ako osećate želju za osvetom, najbolje je da to i kažete, umesto da pokušavate da manipulišete osećanjima. Niko nije do kraja siguran da je voljen, a ako izjavite neljubav, to ima istu težinu kao i kad izjavljujete ljubav – voljena osoba će vam poverovati i to će je proganjati, činiti nesigurnom, sumnjičavom, ljubomornom… Ovako nesmotrena izjava definitivno je početak urušavanja i propasti vašeg odnosa.

Wannabe TV

Editors choice