Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Muške izjave koje uništavaju partnerski odnos

1/2

Reči su moćne i nemojte sebi dozvoliti da ih korisite nemarno i bez razmišljanja. Reči obavezuju, osvajaju, povređuju – izgovarajući prave rečenice dopirete pravo do srca svoje drage, kao što je njima možete i ubosti pravo u srce. Verbalna agresija ima rušilačku energiju i šteti vašem odnosu više nego što verujete. Nije dovoljno reći “nisam tako mislio” kad počnete da se kajete. Zato nemojte izgovarati ono što ne mislite, jer nema dovoljno dobrih opravdanja za korišćenje reči kao hladnog oružja.

Ovo su neke od izjava koje vam lako slete sa usana u besu, a zbog kojih ćete kasnije uzalud žaliti – zato pokušajte da ih ne izgovorite.

Ako stvarno tako misliš, onda više ne treba da budemo zajedno

Ako je došlo do toga da ovo izgovorite, mora da ste veoma ljuti, ili se osećate izdano, jer partnerka ne deli vaša bitna uverenja i vrednosti. Teže je prihvatiti nešto potpuno različito od onog u šta sami verujete i zastupate svojim načinom života, ali prihvatanje je čin ljubavi, a uvređena ljutnja bliska uceni (isto tako biste mogli da kažete i “promeni smesta to mišljenje, ako hoćeš da te i dalje volim”) nema ničeg zajedničkog s ljubavlju. Dakle, ako ste zbog nečega zatečeni, osećate se izdano i razočarano, treba da iskažete svoja osećanja. Tako ćete pre doći do obostranog razumevanja i izbeći ćete razdor, tešku svađu i udaljavanje od partnera.

Ne volim te više

To je detinjasta izjava, osim ako nije istinita. Ovo se obično izgovara u ljutnji i frustraciji, a znači “želim da te povredim i kaznim, jer si ti mene povredila”. Ako osećate želju za osvetom, najbolje je da to i kažete, umesto da pokušavate da manipulišete osećanjima. Niko nije do kraja siguran da je voljen, a ako izjavite neljubav, to ima istu težinu kao i kad izjavljujete ljubav – voljena osoba će vam poverovati i to će je proganjati, činiti nesigurnom, sumnjičavom, ljubomornom… Ovako nesmotrena izjava definitivno je početak urušavanja i propasti vašeg odnosa.

Wannabe TV

Editors choice