Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Muško srce i izlaz iz toksične veze

Muško srce i izlaz iz toksične veze

Jedino što pruža izlaz, što otvara kraj tunela i propušta svetlost, je bol. Intenzivna emotivna i duševna bol, koja vam predočava jednu istinu. To nije ljubav. Trpljenje nije ljubav, omalovažavanje nije ljubav, pasivna agresija nije ljubav. Možda je oblik zavisnosti, možda je zaluđenost, možda je nezdrava vezanost za pogrešne ideje o ljubavi. Ako vas iskustvo ljubavi provodi kroz pakao, onda to nije sasvim izvesno, nije ljubav. A ta spoznaja boli, više od svake druge povrede koju ste već primili.

Srce vam je slomljeno, ali ta bol je dobra – bolja od tupog bola podnošenja manipulacije, nepoštovanja, ponižavanja. Prigrlite tu bol, ne pokušavajte da je anestezirate i da od nje pobegnete. Jer ona vam pokazuje pravac – ka kraju tunela, ka izlazu iz toksične veze. Slomljeno srce je bolje od slomljenog duha. Kada se u vama probudi instinkt samoodržanja, pretrčaćete ostatak puta kroz taj tunel i naći se na svetlosti, slomljeni i bez daha. Ali to je prolazno stanje, jer tu počinje proces isceljenja.

Bol postoji da upozorava i skreće pažnju, da ukazuje na lekcije koje treba da naučite. Da vam pomogne da vratite samopouzdanje i samopoštovanje, da pronađete sebe i da se više ne izgubite tako potpuno. Bol se nastavlja, kroz nedostajanje i recidive (pokušaje da ponovo oživite odnos) i potvrđuje da tu nema ljubavi i da je nikada nije ni bilo. I traje, da bi vas navela da pronađete ljubav prema sebi. Tako se sazreva i odrasta. Bolno.

Naslovna fotografija: instagram.com/hohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice